Márki-Zay beszél, de ő se érti, amit mond

2018.02.16. 12:27

Csodálatos húzással próbálja lerázni magáról Marki-Zay Péter, hogy egy februári lakossági fórumán a magyar kormány felakasztására utalgatott. A hódmezővásárhelyi polgármesteri választás ellenzéki szuperjelöltje szerint az erről szóló hírek szimpla rágalmak. Rendben van, de ha így állunk, a mániás hazudozó politikus saját magával vitatkozik.

Miután tegnap az Origo is megírta, hogy Marki-Zay Péter meglehetősen fenyegető szövegeket engedett el egy február 14-i lakossági fórumán, ráadásul azt is közölte, hogy részéről az európai uniós betelepítéseknek sincs akadálya, a hódmezővásárhelyi ellenzéki szuperjelölt egy bravúros közleménnyel jelentkezett.

Ebben azt állítja, hogy az egész történet nem más, mint a "Fidesz, illetve a helyi és országos sajtó" rágalmazása és képtelensége, ő ugyanis semmilyen erőszakos cselekménynek nem híve.

Hála istennek, csak kár, hogy szerdán még egészen másról beszélt.

A fórumot rögzítő felvételen a következőket mondja Márki-Zay (1 óra 13 perc után):

Azt szoktam mondani, hogy a magyar néppel nagyon sok mindent meg lehet tenni, amit más népekkel nem. Azt látom, hogy egy baszk, egy ír, egy skót, egy lengyel, egy francia, annak a tolerancia küszöbe sokkal alacsonyabban van. (...) Azt nem mondom el, hogy mi minden történne, mert akkor engem erőszakos uszítónak fognak tartani, hogy mi történt volna ezzel a kormánnyal ezeknek az országoknak a bármelyikében, jó? Tehát nem akarom mondani, hogy a kandelábereket mire lehet még használni a plakátok ragasztásán kívül.

Mindezt elég nehéz máshogy értelmezni, mint hogy Márki-Zay Péter igenis a magyar kormány felakasztására utalgatott. Ő viszont mégis megpróbálja, és rágalmazást emleget, még úgy is, hogy a fórumon azt is megjegyezte, hogy "biztos benne, hogy óriási szerencséje ennek a kormánynak, hogy ez a birka türelmű magyar nép, ez a borzasztó toleráns, szeretetre méltó magyar nép még ezt is elfogadta".

Tehát, a magyar kormányt mégcsak véletlenül sem azért nem akasztják fel, mert a nép mondjuk elégedett a teljesítménnyel, hanem azért, mert a magyar nép birkatürelmű. Ehhez a minősítéshez innen is gratulálunk.

Márki-Zay Péter plakátja egy rendeltetésszerűen használt póznánForrás: Facebook

De Márki-Zay még itt sem tesz pontot az eszmefuttatására, később ugyanis arról értekezik feltartott mutatóujjal, hogy  

egy olyan rendszert, amit nem lehet demokratikusan leváltani, azt nem demokratikusan szokták leváltani. Meg kell nézni '89 Romániáját.Ugye, itt arról beszélünk, hogy Nicolae Ceaușescu-t és feleségét agyonlőtték. Ennyit tehát arról, hogy ki rágalmaz. Talán inkább nem kellene hülyeségeket beszélni, pláne fenyegetőzni.

Kvóta

Az egy dolog, hogy Márki-Zay személy szerint milyen célra használná a lámpavasakat, de az egy fokkal durvább, mikor egyértelműen a magyar emberek meggyőződése ellen beszél. A hódmezővásárhelyi polgármesteri székbe ácsingózó politikus ugyanazen a fórumon azt is közölte (ez a felvételen az 53 perc környékén hallható), hogy részéről rendben van az uniós betelepítési kvóta végrehajtása Magyarországon.

Az a kvóta, amely ellen 2016 októberében 3,3 millióan szavaztak, köztük bizonyára sokan hódmezővásárhelyiek is.

Szerinte ugyanis azokkal "a menekültekkel, akik ide érkeznek az országba, emberségesen kell bánni, akár kopogtatnak, akár az EU szeretné, hogy beengedjék őket, Magyarország érdekétől függetlenül".

Arra legalább jó volt Márki-Zay ámokfutása, hogy nagyjából kiderült, mire lehet számítani tőle február 25-e után, ha valami "csoda" folytán rá bízzák a választók Hódmezővásárhely vezetését.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK