Teljes szétesés: Karácsony Gergelyt már nem is engedi a kampány közelébe az MSZP

Interjú Karácsony Gergely Karácsony Gergely Szilveszter Polgármester Zugló Zuglói polgármester egyetemi oktató országgyűlési képviselő politikus politológus
Vágólapra másolva!
Hiába ígérte meg, hogy ott lesz az ellenzéki pártok csepeli közös rendezvényén, Karácsony Gergely mégsem jelent meg – írta meg a PestiSrácok. Úgy tűnik, már mutatkozni sem akarnak vele.
Vágólapra másolva!

Az MSZP, az Együtt, a Jobbik és a Momentum is készült saját pulttal és szóróanyagokkal a csepeli piacon tartott rendezvényre; egymást érték a sátrak és a személyikultusz-hangulatot kölcsönző molinók. (Szabó Szabolcs, az Együtt jelöltjének arcképét még az aktivisták kabátjaira is felragasztottak.) A portál szerint az aktivisták a lehető legtöbb vásárolni igyekvő embert megpróbálták leszólítani, miközben politikai sérelmeiket is volt idejük megvitatni.

Karácsony Gergely hátat fordított a közös kampánynak Fotó: Adrián Zoltán - Origo

Megígérte, mégsem ment el a rendezvényre Karácsony Gergely,

az MSZP–Párbeszéd közös miniszterelnök-jelöltje. Pedig a fideszes aktivisták is nagyon várták; készítettek egy molinót Karácsony

többször ismételt idézetével: „Jobban utálom a szocikat, mint a Fideszt”.

Most már azonban úgy tűnik, Karácsony és az MSZP egymással versenyez, melyik gyűlöli jobban a másikat.

Mint arról beszámoltunk, Karácsony jelölése az MSZP listájánal első helyére belső lázadást váltott ki az MSZP-ben. A kongresszuson a küldöttek egyharmada nem is szavazta meg, ami példátlanul magas arány, figyelembe véve, hogy nem is volt más jelölt.

A III. kerületi szocialista alapszervezet tagjai is lázadoznak: nem tudják lenyelni azt, hogy a 2014-es győztes Kiss László helyett Szabó Tímea indul a körzetben. Gőgös Zoltán, az MSZP elnökhelyettese pedig egy interjúban alázta meg rafináltan Karácsonyt.

Amikor a Civishír megkérdezte Gőgöst, miért nem sikerült saját miniszterelnök-jelöltet találni, az MSZP második embere egyetlen mondatban hasonlította Karácsonyt egy kommunista tanácselnökhöz és egy falusi kanászhoz.

– Mikor meghalt a falunkban a tanácselnök, apám jött, nagy baj van. Szegény Lajos, oda van, most mi lesz? Nagyapám a levest kanalazva csak annyit mondott: kanászt nehezebben találunk – mondta Gőgös.

Az ellenérzés és a lázongás nem véletlen: Karácsony megjelenése után mélypontra esett az MSZP támogatottsága, a kutatások egyértelmáen azt mutatják, hogy nem érik el a tíz százalékot (a közös listának ennyit kellene elérnie) és kizuhannak a parlamentből.

Nem véletlen tehát, hogy már oda sem engedik Karácsonyt a kampányrendezvényekre.

Mivel Karácsony Gergely nem volt ott, a Pesti Srácok Kunhalmi Ágnest, az MSZP budapesti elnökét szerette volna kifaggatni Karácsony távollétéről és arról, hogy mi igaz abból, hogy állítólag a párt

múlt hétvégi választmányi ülésén és kongresszusán kiabálásig fajultak az események.

Kunhalmi viszont nem akart nyilatkozni a PestiSrácoknak.