Orbán Viktor: Nekünk Magyarország az első!

2018.02.18. 16:53

Magyarország mára jócskán felértékelődött, "hírünk, ismertségünk, befolyásunk nagyobb, mint azt az ország mérete vagy a gazdasági súlyunk indokolná" - mondta Orbán Viktor miniszterelnök huszadik évértékelő beszédében. Nagyon sokan voltak a Várkert Bazárban, köztük rengeteg fiatal. Orbán Viktor azt mondta, hogy Magyarországon "süllyesztőbe került az euróblabla, a liberális szépelgés, a korrekt semmitmondás". Kijelentette, az ellenzékkel szemben a kormánypártoknak Magyarország az első. Az elmúlt 8 év jól sikerült, a szájkosarat visszaküldtük Brüsszelnek, a pórázt meg az IMF-nek. Magyarország egyre erősebb jogi fegyvereket vet be és közösen fogunk küzdeni, hogy Soros és az ENSZ tervét megakadályozzuk - mondta a miniszterelnök.

Szenvedélyesen szeretjük Magyarországot, és készen állunk, hogy mindent megtegyünk érte - mondta Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap Budapesten, a Várkert Bazárban tartott 20. évértékelő beszédében, jelezve: ez különbözteti meg pártját, a Fideszt a többitől. A kormányfő az ellenzékről szólva megjegyezte: állapotukat látva nem mindig hisz a szemének, értékelése szerint Magyarország ennél az ellenzéknél többet érdemel. Nem csoda, hogy az országban nem kormányváltó, hanem ellenzékváltó hangulat van - mondta a miniszterelnök. 

Orbán Viktor miniszterelnök hagyományos évértékelő beszédét tartja a Várkert BazárbanForrás: MTI/Máthé Zoltán

„Nekünk Magyarország az első”

Jól sikerült ez a nyolc év, jobban, mint ahogy vártuk - értékelte a 2010 óta tartó kormányzást Orbán Viktor. "Időarányosan előrébb is vagyunk, mint ahogy elterveztük" - fogalmazott a kormányfő, kiemelve, hogy 10 év alatt egymillió munkahely létrehozását vállalták, és már 736 ezernél tartanak. "Nem számítottam arra, hogy az életformánk ilyen hamar regenerálódik" - mondta.

Köszönetet mondott a kormány tagjainak és a jegybank elnökének. Matolcsy Györgynek a nemzeti bank átalakításááért, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszternek a karácsonyi nyugdíjprémiumért és a bérmegállapodásért, Fazekas Sándor földművelésügyi miniszternek azért, mert erősek a közép- és kisbirtokok, Balog Zoltánnak, az emberi erőforrások miniszterének pedig a roma gyerekek felzárkóztatásáért.

Orbán Viktor azt is leszögezte: "azok vagyunk, akik azt gondolják, hogy Európa utolsó reménye a kereszténység". Nekünk Magyarország az első -

hangsúlyozta a miniszterelnök.. A kormányfő úgy fogalmazott: "mi nem csak polgári, de nemzeti kormány is vagyunk". Azt is kiemelte, hogy Magyarország mára jócskán felértékelődött, "hírünk, ismertségünk, befolyásunk nagyobb, mint azt az ország mérete vagy a gazdasági súlyunk indokolná". Szavai szerint Magyarországon „süllyesztőbe került az euróblabla, a liberális szépelgés, a korrekt semmitmondás”.

Nekünk magyaroknak akkor van jövőnk, ha magyarok maradunk

- jelentette ki Orbán Viktor. Magyar bankrendszer és magyar médiumok nélkül nincs nemzeti függetlenség. A szájkosarat visszaküldtük Brüsszelnek, a pórázt pedig az IMF-nek -

- értékelte az elmúlt évek eredményeit.

Orbán: Nem értünk a munkánk végére

Budapesten a világos beszéd a divat, "Budapesten azt akarjuk mondani, amit gondolunk, és azt akarjuk cselekedni, amit kimondunk" - jelentette ki Orbán Viktor. Még mindig nem értünk a munkánk végére, van még abból bőven - fogalmazta meg Orbán Viktor. Mint fogalmazott, azt kívánja Magyarországnak, soha rosszabb nyolc éve ne legyen. 

Orbán: Nekünk Magyarország az elsőForrás: MTI/Máthé Zoltán

A kerítés megépítésével, a jogi és fizikai határvédelemmel, a rendőrök példamutató helytállásával Magyarország sikeresen megvédte déli határait, "stabilan állunk a lábunkon", Nyugatról azonban veszély fenyeget - mondta Orbán Viktor. A kormányfő szerint a veszélyt brüsszeli, berlini és párizsi politikusok "hozzák a fejünkre", azt akarják ugyanis, hogy Magyarország is vegye át az ő politikájukat, "azt a politikát, amely bevándorlóországgá tette őket, és megnyitotta az utat a keresztény kultúra hanyatlása és az iszlám térnyerése előtt".

Most az a "divatos nóta" - folytatta -, hogy azért kell hozzájuk hasonlóvá válni, mert ez így szolidáris. Ezért világosan ki kell jelenteni: Magyarország azokkal a nyugat-európai emberekkel és vezetőkkel szolidáris, akik meg akarják menteni hazájukat, a keresztény kultúrájukat - mondta Orbán Viktor.

Európa utolsó reménye a kereszténység, mi vagyunk a nyugati kereszténység utolsó bástyája. A veszély nyugatról fenyeget, a bajt a brüsszeli, berlini politikusok hozzák a fejünkre - tette hozzá a miniszterelnök, aki idézte a NATO jelentését, ami szerint 2020-ig 60 millió bevándorló indul el Afrikából Európába. 

Úgy látja, a harcban éppen győzelemre állunk, a V4 országok szilárdak és elkötelezettek. 

"Aki engedi a migránsok belépését, viselje gondjukat" - üzente a brüsszeli vezetőknek Orbán Viktor. 

Felsorolta azokat a migránsbarát európai politikusokat, akiknek beletört a foga a magyar kormányba: Faymann és Kern osztrák szociáldemokrata kancellárok, Renzi olasz miniszterelnök és Martin Schulz az Európai parlament volt elnöke, a német szociáldemokraták bukott vezetője, "aki minden akart lenni, de semmi lett". A lista nem zárt, még vannak rajta szabad helyek - mondta.

A nemzetközi arénában is harcolunk

Nem fogjuk tétlenül nézni, hogy vannak, akik a Soros-terv végrehajtásán mesterkednek, és ha kell, egyre erősebb jogi fegyvereket vetünk majd be - jelentette ki Orbán Viktor. Hozzátette:

A határvédelem a fontos, nem a kötelező kvóta

Az első lépés a Stop Soros törvénycsomag. Felidézte: a migrációval és migránsokkal való foglalatosságot nemzetbiztonsági engedélyhez kötik, a migránsbarát nem-kormányzati szervezeteknek (NGO) szánt külföldi támogatás egy részét átirányítják a határvédelemre, teljes pénzügyi átvilágítást rendelnek el, s akik nem hagynak fel a veszélyes terveikkel, azokat egyszerűen kitiltják, "legyenek bármilyen hatalmasok, vagy gazdagok". "Harcolni fogunk a nemzetközi arénában is" - emelte ki, jelezve: hétfőn átadja az Európai Tanács soros elnökének azt az európai törvényjavaslatot, amely megoldhatja az európai határok légmentes védelmét.

Közösen fogunk küzdeni, hogy Soros és az ENSZ tervét megakadályozzuk - mondta Orbán Viktor.

Reménytelen helyzetben van az ellenzék

Magyarországon az ellenzék reménytelen helyzetben van, mert nem értették meg az idők szavát - mondta beszéde végén a a miniszterelnök. Az emberek ugyanis pontosan tudják, hogy hazudtak. Tagadták a migrációt, tagadták a kerítés fontosságát, tagadták a Soros-tervet, de rendre lelepleződtek. 

Ezért van az, hogy az ellenzéki pártok minden szavából gyűlölet árad. Beszéde végén Orbán Viktor egy viccet idézett az ellenzék helyzetére utalva: az ötvenedik emeletről zuhanó ember minden emeletnél azt mondja, eddig minden rendben, eddig minden rendben.

50 nap múlva mindenki megérkezik, ki az ötvenedikre, ki a földszintre - mondta a miniszterelnök, aki beszédét a "Hajrá, Magyarország, hajrá magyarok!" szavakkal zárta.