A választás tétje: bevándorlóországgá válik-e Magyarország?

2018.02.19. 12:57

A Fidesz szerint a 2018-as választás tétje, hogy megőrizzük Magyarországot magyar országnak, vagy pedig hazánk is bevándorlóországgá válik - mondta Hidvéghi Balázs, a párt kommunikációs igazgatója. Bejelentette azt is, hogy "Nekünk Magyarország az első" szlogennel megindítja kampányát a Fidesz.

Hidvéghi Balázs elmondta: hétfőtől

a Fidesz több tízezer aktivistája indul el, hogy összegyűjtse az egyéni jelöltek indulásához szükséges támogató aláírásokat,

és az a cél, hogy minden háztartásba eljussanak. A jelöltjeikről szórólapokat juttatnak el minden postaládába, emellett telefonon, e-mailben is megkeresik támogatóikat, és közterületi reklámokkal is megjelennek.

Európába készülő migránsokForrás: AFP/Mahmud Turkia

A politikus hangsúlyozta: a Fidesznek Magyarország az első, mindent meg fognak tenni, hogy megvédjék az országot, megakadályozzák a Soros-terv végrehajtását és a betelepítéseket.

Kiemelte: ebben a küzdelemben a magyarországi ellenzékre nem számíthatnak, ha ők kapnának lehetőséget, akkor habozás nélkül lebontanák a határkerítést, és betelepítenék a migránsokat. Teljesen nyilvánvaló, hogy az ellenzék pártjai végighazudták az elmúlt éveket ebben a kérdésben, hiszen először tagadták, hogy létezik bevándorlási probléma, majd a kvótákat és a Soros-tervet is, illetve támadták a határvédelmet, a kerítés felépítését, most pedig azt hazudják, hogy nem bontanák le a kerítést - fogalmazott.

Hidvéghi Balázs elmondta: szeretnék minél gyorsabban összegyűjteni a szükséges aláírásokat, de az is cél, hogy minél több emberrel közvetlenül beszéljenek. Ilyen értelemben a Fidesz teljes szervezeti ereje erre a feladatra koncentrál a következő napokban - tette hozzá.

Arra a kérdésre, hogy sajtóhírek szerint magyar "civil szervezetek" a választások fokozott ellenőrzését kérik az EBESZ-től egy nyílt levélben, Hidvéghi Balázs azt mondta: már csak Soros György aláírása hiányzik erről a levélről, hiszen ezek a szervezetek egytől-egyig Soros érdekeit képviselik Magyarországon, és csak azért támadják a kormányt, mert a Soros-tervet akarják végrehajtani. Egyébként a választás demokratikus, mindenki jöhet ellenőrizni - jegyezte meg.

Kulcsfontosságú lesz az április 8-ai választás, amelynek tétje, ki az, aki megvédi az országot - ezt mondta Kósa Lajos, a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter hétfőn Debrecenben, a Fidesz-KDNP pártszövetség debreceni kampánynyitó sajtótájékoztatóján.

Kósa Lajos, aki Debrecen 1. számú választókerületében indul egyéni jelöltként újabb parlamenti mandátumért, azt mondta, az ország megvédésére egyedül a Fidesz-KDNP képes, mert

minden más ellenzéki erő elárulta a haza védelmének kérdését, vagy azzal, hogy nem szavazott meg jogszabályokat, vagy azzal, hogy elbontaná a kerítést.A politikus utalt arra, hogy a debreceniek közvetlenül szereztek tapasztalatokat a migrációról a helyi menekülttábor működése idején, s tudják, hogy "a migrációtól meg kell védeni Magyarország és Európa határait".
Nem támogatni, hanem megállítani kell a migrációt, s meg kell védeni azokat az értékeket, amit az elmúlt nyolc évben elért az ország

- mondta a miniszter, s arra kérte a választókat, hogy most aláírással, majd szavazatukkal támogassák a Fidesz-KDNP jelöltjeit.