A magyarok akaratát hajtja végre a kormány

2018.02.20. 14:21

Magyar emberek akarata egyértelmű: nem akarják, hogy Magyarország bevándorlóország legyen, és az ő akaratukat hajtja végre a kormány, amikor vitába száll a Soros-tervvel és a luxemburgi külügyminiszterrel - mondta Hollik István KDNP-S országgyűlési képviselő kedden Budapesten.

A politikus arra reagált, hogy Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter a liberális Der Tagesspiegel napilap online kiadásában hétfőn a Stop Soros-törvénycsomaggal kapcsolatban azt mondta: az EU-nak fel kell állnia és fel kell háborodnia, és aktiválni kell a 7. cikkelyt. A Magyar Nemzet keddi számában megjelent telefoninterjúban pedig azt állította: sem Magyarországot, sem magyar kollégáit nem gyűlöli, csak azt látja, hogy az ország "nagyon rossz felé halad".

Hollik István úgy fogalmazott: "elég abból, hogy migránspárti politikusok nyíltan fenyegetik Magyarországot", mert a magyar kormány nem hajlandó "úgy ugrálni, ahogy ők fütyülnek". A luxemburgi külügyminiszter "felháborítóbbnál felháborítóbb nyilatkozatokat tesz", mert Magyarország "nem hajlandó elfogadni azt a tervet, amit Jean Asselborn végrehajt" - vélekedett.

Hollik István kereszténydemokrata képviselőForrás: MTI/Soós Lajos

A KDNP-s képviselő hangsúlyozta: Jean Asselborn egy olyan kormány tagja, amely egyértelműen migránspárti. A luxemburgi külügyminiszter nem először fenyegeti meg Magyarországot büntetéssel, kizárással az Európai Unióból, mert mi nem hajtjuk végre a Soros-tervet, nem fogadjuk el a kötelező betelepítési kvótákat és nem bontjuk le a határzárat - sorolta. Hozzáfűzte: azért fenyegetnek, hogy Magyarország elfogadja a legújabb javaslatot, amely szerint Magyarországnak 10 ezer migránst kellene befogadnia.

Hollik István kiemelte: Magyarország volt az egyetlen uniós tagállam, amely megkérdezte az embereket, hogy mit gondolnak a bevándorlásról, a kötelező betelepítési kvótákról, és az ő egyértelmű akaratuk szerint nem akarnak bevándorlóoszágot csinálni Magyarországból. A kormány az emberek akaratát hajtja végre, amikor vitába száll a Soros-tervvel és a luxemburgi külügyminiszterrel - közölte.
A képviselő megjegyezte: Jean Asselbornnak "illene figyelembe vennie a magyar emberek akaratát", valamint azt, hogy ma már a visegrádi országok is Magyarország mellett állnak.