Ma kezdődik a parlamenti vita a Stop Sorosról

Soros ellenes kormányplakátok Újpesten
Soros ellenes kormányplakátok Újpesten 2017 július 6-án
Vágólapra másolva!
Egyéb javaslatok megtárgyalása mellett a parlament kedden megkezdi az úgynevezett Stop Soros törvénycsomag általános vitáját. Az ellenzék ezúttal nem bújhat ki a felelősség alól, a vita során világossá kell tennie, hogy Soros György, vagy a magyar emberek érdekeit képviseli.
Vágólapra másolva!

A képviselők a napirend szerint házszabálytól eltéréssel megtárgyalják

  • az 1568. évi tordai vallásügyi törvény jelentőségéről és a Vallásszabadság Napjáról szóló javaslatot,
  • kivételes eljárásban folytatják le a Brüsszel nyomásgyakorlásával szembeni, Lengyelország melletti kiállásról szóló határozati javaslatot,
  • a villamos energiáról szóló jogszabály-módosítást,
  • a pénzügyi közvetítőrendszer hatósági felügyeletét érintő egyes törvénymódosításokat,
  • a Budapesten megrendezendő Hungarian Open ATP World Tour tenisztorna megvalósításához szükséges létesítményfejlesztésről rendelkező törvény összevont vitáját.

A vitákat követően zárószavazást tartanak ezekről a javaslatokról, majd megkezdik

  • a migrációt támogató szervezetekre, idegenrendészeti távoltartásra és a bevándorlási finanszírozási illetékre vonatkozó javaslat vitáját.

Ez utóbbi az úgynevezett Stop Soros törvénycsomag, amelyet Pintér Sándor belügyminiszter és Kovács Zoltán kormányszóvivő egy januári sajtótájékoztató keretében mutatott be a nyilvánosságnak. A kormány ezt követően társadalmi vitára bocsátotta a Stop Sorost, aminek eredményeképpen az eredeti verzióhoz képest jóval szigorúbb törvényjavaslat kerül a parlament elé. A szigorúbb módosítások több mint 600 javaslat után születtek meg.

A Stop Sorosnak vannak kétharmados részei, így az ellenzéki támogatás is szükséges lesz az elfogadásához, így az ellenzéknek színt kell majd a későbbiek során vallania, hogy Soros érdekeit képviseli vagy a magyar emberekét.

A Stop Soros elnevezésű törvénycsomag parlamenti vitája során az ellenzéknek lehetősége lesz tisztáznia magát: Soros György, vagy a magyar emberek érdekeit képviseli. Fotó: Szabó Gábor - Origo

A javaslat általános célja a migráció és az ezt támogató vagy szervező álcivil szervezetek megfékezése.