Akasztással fenyegetőzött a bajai Jobbik-elnök

Vágólapra másolva!
Felakasztással fenyegette meg Zsigó Róbertet, a Fidesz bajai országgyűlési képviselőjét Üveges Tibor, a Jobbik bajai elnöke. Az utóbbi napokban több ellenzéki politikus is akasztással fenyegetőzött. 
Vágólapra másolva!

Akasztással fenyegette meg Zsigó Róbertet, a Fidesz-KDNP bajai országgyűlési képviselőjét Üveges Tibor, a Jobbik helyi elnöke egy Facebook-hozzászólásban. Üveges azt írta: "Már a lámpaoszlopokon lóg a Zsigó.Csak még nem a megfelelő pozícióban." A hozzászólás a Mi városunk, a mi Bajánk oldalon volt olvasható.

Az ominózus hozzászólás Forrás: Origo

Más jobbikos is akasztana

Nem ez az első eset, hogy jobbikosok akasztással fenyegetnek kormánypárti politikusokat. Még szinte meg sem száradt a tinta a Jobbik napokban nyilvánosságra hozott 2018-as országgyűlési listáján, a párt békéscsabai jelöltje gyorsan meghálálta a belé fektetett bizalmat: közösségi oldalán nyilvánvalóvá tette, hogy támogatná Mészáros Lőrinc és fideszesek felakasztását. A legkevésbé sem meglepő ez a megnyilvánulás Kocziha Tündétől, akitől soha semmi nem állt távolabb, mint a Vona Gábor pártelnök által erőltetett néppártosodás:

Faludy György költőt lecionistázta, fél éve még betiltotta volna a Pride-ot

és Gyöngyösi Mártonnal karöltve kényszerítette volna színvallásra zsidó származásukról a magyar parlamenti képviselőket. Elég furcsa ez a Jobbik-féle néppártosodás.

Akasztásról beszélt Márki-Zay Péter, az ellenzék hódmezővásárhelyi polgármester-jelöltje is. A politikus egy lakossági fórumon meglehetősen félreérthető összefüggésben beszélt a lámpavasakban rejlő lehetőségről. A magát keresztény-konzervatívnak bemutató, kissé paranoid politikus szerint

a kandelábereket nem csak plakátok ragasztására lehet használni.

Vagyis, a maga gyáva módján, de egyértelműen akasztásról beszélt, a szövegkörnyezetből az is nyilvánvaló, hogy a kormánnyal kapcsolatban.