Fellebbeztek a 6 milliárdos csalással gyanúsított Czeglédy jelöltsége ellen

Czeglédy Csaba, Gyurcsány Ferenc ügyvédje, és a szombathelyi baloldali frakció vezetője
Vágólapra másolva!
Egy magánszemély nyújtott be fellebbezést Czeglédy Csaba független jelöltként történő nyilvántartásba vételével szemben, számolt be erről a 888.hu. Ahogy arról korábban írtunk, ebben az esetben a végső döntést a Kúria mondhatja ki.
Vágólapra másolva!

Ahogy arról korábban az Origo is beszámolt, a bűnszervezetben, üzletszerűen, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntett elkövetésével gyanúsított szombathelyi szocialista ügyvéd (Gyurcsány Ferenc ügyvédje) nevében múlt héten adták le a jelöltté váláshoz szükséges 500 darab ajánlást, abból a célból, hogy Czeglédy szabaduljon az előzetes letartóztatásból a törvények kijátszásával. Czeglédyt nyilvántartásba is vette a Vas megyei választási bizottság.

Czeglédy Csaba, Gyurcsány Ferenc ügyvédje, és a szombathelyi baloldali frakció vezetője Forrás: MTI

Akkor beszámoltunk róla, hogy a döntés még nem jogerős, mivel három napig bárki fellebbezhet ellene, ami most meg is történt. Ebben az esetben a Kúria mondhatja ki a végső szót Czeglédy jelöltsége ügyében. De ha jogerősen is jelöltté válik, szabadulhat az előzetesből a súlyos bűncselekményekkel vádolt ex-ügyéd

A 888 felidézi, hogy a jelenleg előzetes letartóztatásban lévő, korábban Gyurcsány és Botka védelmét is ellátó Czeglédy Csaba és társai ellen bűnszervezetben, üzletszerűen, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt folyik büntetőeljárás. A gyanú szerint a vezetésével létrejött bűnszervezet 2011 és 2017 között olyan céghálózatot alakított ki, amely diákmunka közvetítéssel foglalkozott, és a bűnszervezet 6,294 milliárd forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek azzal, hogy az iskolaszövetkezetek az általános forgalmi adót, illetve a személyi jövedelemadót nem vallották be, vagy ha be is vallották, azt nem fizették meg.

Halász: Menekülni akar Czeglédy

- fogalmazott az ügy nyilvánosságra kerülése után Halász János, a Fidesz frakció szóvivője, aki szerint Czeglédy Csaba - költségvetési csalással gyanúsított szombathelyi önkormányzati képviselő - a jelöltség mögé bújva akar kiszabadulni az előzetesből, így akarja megúszni a börtönt, sőt valószínűleg el akar szökni. A frakciószóvivő ezt felháborítónak nevezte.

Frissítés: Elutasította az NVB a Czeglédy Csaba nyilvántartásba vétele elleni fellebbezést.