Soros György megrendelésére támadja Magyarországot a német kormánytag

Brussels Belgium ECONOMY economics FORUM DEBATE SPEECH EVENT Brussels economic forum EUROPE EUROPEAN EUROPEAN UNION European Union Flag George Soros Open Society Foundations Soros Fund Management LLC business magnate philanthropist author Hungary ????t? S
Soros György
Vágólapra másolva!
Óriási vehemenciával támadta tegnap Magyarországot Michael Roth, német szociáldemokrata politikus egy lapinterjúban. Szerinte Sorost kritikával illetni veszélyes és elfogadhatatlan. Első olvasásra is beugrik a kérdés: miért nyilatkozik ilyeneket egy német politikus? Erre Soros élcsapatának, a Helsinki Bizottságnak tagjai adták meg a választ Twitteren. 
Vágólapra másolva!

Tegnap jelent meg Michael Roth, a német külügyminisztérium európai ügyekért felelős államtitkárának a Der Tagesspiegel című berlini lapnak adott, nagy port kavart nyilatkozata. A Német Szociáldemokrata Párt (SPD) politikusának gondolatait villámgyorsan átvette a hazai ellenzéki propagandamédia. Roth erősen kritizálta a Stop Soros nevű törvényjavaslatot, és sajátos meglátásait is megosztotta a lap olvasóival, szerinte a kormány kampányában Sorost zsidó finánckapitalistaként ábrázolják (erről soha szó sem volt).

Az interjúba belefért a zsarolás is, újságírói kérdésre kilátásba helyezte az EU-ban atombombának nevezett hetes cikkely életbe léptetését is Magyarország ellen. A beszélgetés a legnagyobb rendben zajlott, ismét kiderült, hogy a bevándorlók remek emberek, és mindenki, aki ellenzi a befogadásukat, csúnya és gonosz. A német politikus egy pillanatra sem zökkent ki az interjú során, hibátlanul szállította a Soros-paneleket. A megszokott mederben zajló párbeszédnek volt azonban egy olyan eleme, amire érdemes lehet odafigyelni: Roth Brüsszelből üzente meg a magyar kormánynak, hogy mit is kellene gondolnia Soros Györgyről, és a tevékenységéről. Ezt így fogalmazta meg a szociáldemokrata politikus: "Súlyosan veszélyes és elfogadhatatlan Soros György démonizálása"

Ha valakinek elsőre nem lenne világos, annak itt van egy pontokba szedett ismétlés:

  • Súlyosan veszélyes
  • Súlyosan elfogadhatatlan
  • Hogy valaki kritizálni meri a bevándorláspárti üzletember személyét, tevékenységét.

Kinek, minek súlyosan veszélyes és elfogadhatatlan ez?

  • Ez nem derül ki Roth nyilatkozatából.

Miért mond ilyeneket egy német politikus, miért foglalkozik pont Magyarországgal, pont az országgyűlési választás előtt?

  • Vajon miért?

A Helsinki Bizottság Brüsszelben Rothnál

Közismert, hogy van a Helsinki Bizottság, amely letette jó párszor a névjegyét Magyarországon. Ők voltak azok, akik nagy hanggal követelték a STOP Soros visszavonását, megpróbálták bedönteni a nemzeti konzultációt, és úgy jellemzően Soros Györgyöt képviselik a magyar közéletben. Ez utóbbi nem is csoda, hiszen a 87 éves milliárdos alaposan megtámogatta őket. Az álcivil szervezet munkatársai azonban nemcsak itthon, hanem külföldön is teljes erőbedobással lobbiznak Magyarország ellen.
Így volt ez február 20-án, amikor is a Helsinki Bizottság nevében Víg Dávid és Lederer András (az egykori SZDSZ ifjúsági szabadcsapatának, az Új Generációnak elnöke) Berlinben járt.
És kivel találkoztak? Akár hiszik, akár nem

  • a Soros György kritizálását súlyosan veszélyesnek és elfogadhatatlannak tartó Michael Rothtal,
  • és egyik szociáldemokrata párttársával, Frank Schwabe képviselővel.

Erre annyira büszkék voltak, hogy Twitteren is közszemlére tették. Roth kezdte a sort:

Balról jobbra: Lederer András, Michael Roth és Víg Dávid. Forrás: Twitter

Víg pedig nagyszerű találkozóról írt lelkesen:

Forrás: Twitter

Az első ránézésre is erős csapatot az köti össze, hogy mindketten a Helsinki kötelékében keresik a kenyerüket. A szervezet honlapján Lederer menekültügyi programmunkatársként van feltüntetve, Víg azonban nem található meg Soros-csapatának munkatársai között.