Szijjártó az EBESZ főtitkárával egyeztetett KMKSZ megtámadása miatt

Szijjártó Péter
Genf, 2018. február 26. A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter felszólal az ENSZ Emberi Jogi Tanácsának tavaszi ülésszakán a genfi ENSZ-palotában 2018. február 26-án. MTI Fotó: KKM
Vágólapra másolva!
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az EBESZ főtitkárával, Thomas Gremingerrel egyeztetett szerdán telefonon a KMKSZ ungvári székházát ért támadás ügyében.
Vágólapra másolva!

A tárcavezető egy más témában tartott sajtótájékoztatón az MTI kérdésére elmondta: a szervezet főtitkárának megismételte Magyarország javaslatát, hogy ne csak Ukrajna keleti, hanem a nyugati részén, Kárpátalján is teremtsék meg az EBESZ speciális megfigyelő missziójának állandó jelenlétét.

Szijjártó Péter Forrás: MTI/Kkm

Az EBESZ feladata a konfliktusok megelőzése, márpedig drámai következményei lehetnek annak, ha a helyzet így marad Kárpátalján

– hangsúlyozta.

Szijjártó Péter közölte: a főtitkár megerősítette, hogy nincs jogi akadálya a magyar javaslat megvalósításának, így a külügyminiszter szerint az "csak politikai szándék kérdése".