750 ezer forinttal lopott meg egy 81 éves asszonyt egy csaló

2018.03.01. 14:02

750 ezer forintot lopott el egy 81 éves asszonytól egy csaló. Gázszerelőnek adta ki magát, így jutott be az asszony lakásába. A pénz soha nem lett meg.

A vádirati szerint a férfi a délelőtti órákban jelent meg a belvárosi lakás lépcsőházában, és úgy tett, mintha az ott lévő gázórákat ellenőrizné.

Az idős asszony közben haza ért. Amikor a csaló meglátta, közölte vele, hogy gázóracsere miatt őt is keresni fogja.

A lakásban az asszonynak már azt állította, hogy túlszámlázás miatt pénzt hozott, illetve gázórát cserél, amelynek árát neki kell kifizetnie, s ezért 2.000 forintot kért tőle.

Amikor az asszony a pénztárcájából elővette a vásárlásra szánt pénzes borítékot, a férfi közölte vele, hogy az abban lévő bankjegy nem megfelelő, és korábbi kibocsátású papírpénzre van szüksége. Ezzel elérte, hogy az idős asszony a szobában tartott, megtakarított pénzéhez menjen, amely a szekrényben, egy dobozban lévő másik borítékban volt.

A férfi eközben magához vette a korábban elővett, és a konyhaasztalon hagyott, üres borítékot, majd az asszonyt követve, és annak figyelmetlenségét kihasználva azt kicserélte arra, amelyben 750.000 forint volt.

A pénz soha nem lett meg, a férfi ellen pedig eljárás indult.