Kiszivárgott a Soros-féle kvótapaktum

Keleti pályaudvar, migráns, életképek
Keleti pályaudvar, migráns, életképek Budapest, 2015.09.04.
Vágólapra másolva!
Miközben a híreket az ellenzéki pártok közötti viták uralják, aközben már titokban megszületett a döntés a jelöltek névsoráról.
Vágólapra másolva!

Soros-féle kvótapaktum, így emlegetik a két hete megszületett megállapodást, aminek mentén máris kiválogatták a migránspárti-politikát elfogadó ellenzéki képviselőjelölteket. A legutolsó pillanatokban bejelentett visszaléptetésekkel őket próbálnák mandátumhoz juttatni nem kevesebb, mint 66 egyéni körzetben! A végső cél a kötelező betelepítési kvóta megszavazása még a nyáron, ehhez kell a parlamenti többség.
Soros György hálózatának tagjai, illetve egyes ellenzéki politikusok az elmúlt hetekben felmérték a választási erőviszonyokat, pontos számításokat végeztek, hány körzetben és hogyan lehetne minden pártból kiválogatni a legesélyesebb migránspárti jelölteket. A kiszivárgott részletek szerint legalább 66 egyéni körzetben terveznek olyan utolsó pillanatra időzített, villámcsapásszerű visszalépést, amely után csak egyetlen Soros-párti jelölt állna szemben a kormánypártok jelöltjével. Optimista becsléseik szerint a listán megszerezhető 40-43 szavazattal így matematikailag lehetne esélyük a migránspárti politikai fordulatra.

Forrás: Anadolu Agency/2014 Anadolu Agency/Yunus Kaymaz

Soros György vezérletével apró részletekbe menően kidolgozták a 66 egyéni körzetben történő visszaléptetési rendszert. A választás napjára csak a legerősebbnek gondolt ellenzéki jelölt neve maradna a szavazólapokon, miután a többiek a választások előtt közvetlenül, a legutolsó órában dobnák be a törölközőt. A kvótapaktum még olyan részletekre is kiterjed, hogy a már kinyomtatott szavazólapokon ekkor már csak fekete filctollal lehet majd áthúzni a visszalépők nevét (a törvény a szavazás megkezdéséig még lehetőséget ad). A szigorúan megszabott feltételek szerint bármely pártból kizárólag olyan ellenzéki képviselő javára történhet visszalépés, aki garanciákat adva elkötelezi magát a határok megnyitása, a Soros-párti migránspolitika mellett. Része a tervnek továbbá, hogy a Soros által finanszírozott, illetve általa befolyásolt médiumok országos kampány keretében fogják terjeszteni az "egyedül esélyes jelöltek" listáját. Vagyis azon egyéni jelöltek nevét, akik vállalták a kvótapaktumban való részvételt.

Tüntető és kiabáló migránsok Budapesten, 2015-ben Fotó: Szabó Gábor - Origo


Az első félév végéig áttörést akarnak elérni, mondhatni bármi áron. Sürget az idő, világpolitikai érdekek forognak kockán. Ha sikerülne megtörni az Orbán-kormány ellenállását, az első félév végéig, június 30-ig az Európai Unióban akadály nélkül meg lehetne szavaztatni az új kvótaszabályokat. Hogy aztán néhány hónap leforgása alatt migránsok tízezreit telepíthessék át az eddig még dacoló közép-európai államokba. Ezt követhetné a migránsok folyamatos, üzemszerű betelepítése.

Ahogy azt a belga miniszterelnök nemrégiben egy interjúban kifecsegte a kvótaügyben bármi áron meg kívánják törni a még ellenálló politikai erőket, mindenekelőtt Magyarországot. Még a bolgár elnökség idején, tehát az első félév végéig el akarják fogadni azt a már megfogalmazott új kvótaszabályt amely egy szoftverként működő számítási rendszer segítségével rendszeresen szétterítené a felgyülemlett migránstömeget. Ez Magyarország számára évi tízezer migránst jelentene, akik mindannyian kérvényezhetnék a családegyesítést, így a számuk pillanatok alatt a többszörösére nőhet.
Azért ennyire sürgős, mert a július 1-én felálló osztrák elnökség belpolitikai okok, a szabadságpárti koalíció miatt nem engedhet ilyen súlyú migránsügyben, míg a kisebb lobbierővel bíró bolgár elnökség az év első felében erre még lehetőséget kínál.

Forrás: AFP/Blasco Avellaneda

A terv útjában elsődlegesen a határozottan kitartó Orbán-kormány áll. Ezért lenne elsőrendű érdek Sorosék számára a magyar politikai térkép átrendezése. A kiszivárgott információk szerint Soros György stratégaként személyesen is részt vett a terv kidolgozásában és nem riad vissza újabb nagymértékű anyagi áldozattól sem.
A kvótapaktum szervezésében, a migránspárti képviselők kiválogatásában fontos szerep jut a Soros György által finanszírozott Gulyás Márton vezette Közös Ország Mozgalomnak. Aktivistáik a hétvégén már gyakorlatoztak Hódmezővásárhelyen.