Karácsony Gergely lebukott: az ellenzék elfogadja a bevándorlási kvótákat

Vágólapra másolva!
Hazudott Karácsony Gergely, amikor a kvóták elutasításáról nyilatkozott - mondta Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón. Már most egyértelműen kiolvasható a nyilatkozatokból, hogy ha a baloldali ellenzék hatalomra jutna, akkor a kerítést lebontaná, a bevándorlásnak szabad utat engedne, és bármilyen közös európai megoldást támogatna, beleértve a felső korlát nélküli betelepítést is. Ezt a folyamatot nem szabad megengedni, továbbra is mindenkit meg kell állítani a határnál.
Vágólapra másolva!

Gulyás Gergely kijelentette:

hiszen emellett hangsúlyozottan közös európai megoldást szorgalmazott. Utóbbi azonban semmi mást nem jelent, mint a kötelező betelepítési kvótákat.

Felhívta a figyelmet arra is:

a szocialista Bangóné Borbély Ildikó egy válaszából kiderül, hogy csak április 8. után árulja el, támogatja-e a kvótákat.

Gulyás Gergely felidézte Gyurcsány Ferenc bukott miniszterelnök, DK-elnök korábbi szavait is, aki "politikai öngyilkosságnak" nevezte, ha valaki kerítésbontásról beszél, és ő nem szeretne öngyilkos lenni.

Vagyis Gyurcsány nyíltan elismerte, hogy nem hajlandó megmondani az igazságot

- értékelte a szavakat Gulyás Gergely, aki hozzátette: vélhetően semmit nem változott Gyurcsány Ferenc kerítésbontó szándéka.

Kijelentette:

Ezt a folyamatot nem szabad megengedni, továbbra is mindenkit meg kell állítani a határnál

– szögezte le, de, mint mondta, a kormányoldal ebben a küzdelemben egyedül maradt. Rámutatott: Jávor Benedek az Európai Parlamentben, a Párbeszéd politikusaként számos alkalommal szavazott meg olyan határozatot, amely a felső korlát nélküli betelepítést támogatta.

Gulyás Gergely szólt arról is, az unió célja, hogy júniusig döntés szülessen a kötelező kvótákról. Felhívta a figyelmet arra a bolgár elnökségi előterjesztésre, amely akár 10 ezer bevándorló befogadására kötelezné Magyarországot. Vagyis a veszély és a fenyegetés minden korábbinál közvetlenebb és nagyobb.