Orbán Viktor: A választás tétje, hogy Magyarország bevándorlóország lesz-e

Vágólapra másolva!
Létrejött az ellenzéki pártok és Soros György között a paktum, aminek a lényege, hogy április 8-ára a választókerületekben egy bevándorláspárti és egy bevándorlásellenes jelölt álljon - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. A miniszterelnök kijelentette, hogy csak akkor lehet megvédeni és kiterjeszteni a gazdaság eddig elért eredményeit, ha nem árasztják el migránsokkal az országot. Orbán Viktor közölte, folytatódni fog a Nők40-program, amit mindenáron megvédenek a Jobbiktól, amely nem szavazta meg.
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor miniszterelnök szerint a hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választás egy "parlamenti előválasztásként működött", arra számít ugyanis, hogy

április 8-án is csak egyetlen ellenzéki jelölt lesz számos vagy talán az összes választókerületben.

A kormányfő úgy fogalmazott: talán már létre is jött az a paktum, amely alapján a bevándorlást ellenző nemzeti, polgári képviselőjelölttel szemben egyetlen ellenzéki, bevándorláspárti jelölt lesz a választókerületekben. Azt is mondta, hogy "látom Soros György pénzét a háttérben".

Itt olvasható az interjú percről percre

Orbán Viktor miniszterelnök rádióinterjúját percről percre közvetítettük.

Orbán: Velünk fizettetnék meg a bevándorlás árát

Szólt arról is, hogy a politikában a világos beszéd a célravezető. A háttérbeli mesterkedéssel szemben csak a nyílt beszéddel lehet eredményt elérni - mondta Orbán Viktor. Magyarországból lehet bevándorlóország, a jelöltek már megvannak hozzá. Össze kell fogni, és meg kell akadályozni, hogy a paktumot kötő erők hatalomra jussanak - mondta a kormányfő.

A bevándorlás árát velünk akarják megfizettetni - tette hozzá. Orbán Viktor elmondta, hogy az EU dűlőre akarja vinni a kérdést a bevándorlás esetében, mivel a 2019-es EP-választáson a bevándorlásellenes erők erősödhetnek meg.

Mindezek miatt még idén júliusig át akarják verni a kötelező kvótákat

- tette hozzá. A bolgár elnökség javaslata tartalmaz egy matematikai képletet, aminek alapján 10 ezer embert akarnak ideküldeni. Aki ide bejön, az nem tud nyugatra továbbmenni, mivel Ausztria és Németország lezárta a határait, így zsákutcába kerülünk, és a migránsokat nekünk kell majd eltartani.

Orbán Viktor: Április 8-a tétje, hogy elárasztanak-e bennünket a migránsok Forrás: MTI

Csak így lehet megvédeni a Nők40-et

Orbán Viktor reméli, hogy az olasz választások után bevándorlásellenes erők kerülnek hatalomra. A kormányfő az áprilisi választásra úgy tekint, hogy ott megerősíthetik az emberek azt a nézetet, hogy Magyarország maradjon magyarnak. A legfontosabb kérdés mindegyik mögöttünk hagyott európai választáson a bevándorlás volt, a gazdasági kérdések e mögött kaptak helyet.

A családtámogatási rendszer jó, a nőket megbecsülő döntések jók, ezek közül kiemelkedik a Nők40 program - mondta a kormányfő. Fájt, hogy a Jobbik nem szavazta meg ezt a programot, így természetesen ezeket a juttatásokat az ellenzék visszavehetné. A Nők40 folytatódni fog, valamint további családtámogatási programok indulnak, ha bizalmat kapnak, és nem a bevándorláspárti erők jutnak hatalomra - mondta a kormányfő.