Gyurcsány Ferenc már egészségügyi kérdésekben is rátelepedett Vona Gáborra

Vágólapra másolva!
A Pesti Srácok számolt be róla, hogy a Jobbik szövetséget kötött a Szövetség az Innovatív Alapellátásért (SZIA) nevű, álfüggetlen orvosi szervezettel. A PS cikke ír arról is, hogy személyesen Vona Gábor írt alá megállapodást a múlt pénteken Gyöngyösön. A szervezet létrejötte és működése újabb bizonyíték, hogyan kebelezi be a Jobbikot Gyurcsány. Az alapítók egy része jobbikos politikus, de számos olyan „független” szövetségesük is van, akik szerves részei voltak a Gyurcsány-kormánynak és részt vettek az ország és többek közt az egészségügy szétverésében, a rászoruló embereket megnyomorító vizitdíj és kórházi napidíj bevezetésében. Így például Kincses Gyula, Gyurcsány egészségügyi államtitkára, vagy Ajtay András, aki szintén a Gyurcsány korszakban volt vezető az OEP-nél. Néhány éve még elég nehéz lett volna elképzelni, hogy Vona Gábor összeveri a bokáit és vigyázzban áll, ha Gyurcsány Ferenc diktál neki. Dehát a jobbikos balrafordulásból mi más is következhetne.
Vágólapra másolva!

A PS cikke beszámol arról, hogy a Jobbiktól megszokott, erősen izzadtságszagú módon törekednek eljátszani a szakmaiság, függetlenség látszatát a SZIA esetében is, csak hamar lebuktak ezzel is. „A Jobbik akkori közleménye szerint az együttműködés jelzi, hogy a kormányváltó erő nem politikai lózungokkal, hanem „a legmagasabb szintű szakmaisággal készül" az ágazat rendbetételére a betegek gyógyulása és az egészség megőrzése érdekében. A Jobbikhoz köthető N1TV az esemény kapcsán már azt lódította, az egészségügyi szakma a Jobbik mellé állt.

A probléma csak az, hogy a SZIA nevű szervezet annyira független, mint a – szintén Jobbik-közeli kifizetőhely – Iránytű Intézet. A SZIA alapítója Menyhárt Miklós, aki egyébként - ha épp nem független szakértő - a Jobbik győri országgyűlési képviselőjelöltje.

Menyhárt doktor, a Jobbik független szakértője Forrás: Facebook

Ennyit tehát a pártfüggetlenség meséjéről.

A Jobbik új szövetségesei Gyurcsány emberei

Fontos megemlíteni, hogy a „szövetségkötésről” beszámoló Jobbik-újság, az Alfahír által írt propagandacikk megírja, amelyről a PS is beszámol, hogy a

SZIA állandó előadója Kincses Gyula, a Gyurcsány-kormány egészségügyi államtitkára. Kincseshez olyan kiváló, az egészségügyet felvirágoztató intézkedések köthetőek, mint a rászoruló embereket erősen megnyomorító vizitdíj és kórházi napidíj intézménye.

Kincses Gyula egykori főnökével, Gyucsánnyal Forrás: Pesti Srácok

Ilyen ember a szélkakas Vona új szövetségese. Kincsesről érdemes annyit még megjegyezni, hogy feltűnt a másik ellenzéki miniszterelnök-jelölt, Karácsony Gergely mögött is tanácsadóként. Így próbálkozik együtt az ellenzéki Frankenstein-koalíció.

Ezt kiegészítenénk azzal még, hogy a Vonáék által leigazolt másik főelőadó, akivel kérkednek, Ajtay András, aki az OEP főosztályvezetője volt szintén az „egészségügyet híresen felvirágoztató” Gyurcsány-korszakban.

Így ha bárkinek kétsége lenne, hogy Vona fű alatt lefeküdt, meghunyászkodott az emberek szemét kilövető, a vizitdíjat és kórházi napidíjat bevezető Gyurcsánnyal, erre itt egy újabb bizonyíték.

Gyurcsány tehát betette a lábát a Jobbikba, most épp Kincses Gyulán és Ajtay Andráson keresztül. Idő kérdése, hogy mikor fogja teljesen ő irányítani magát a Jobbikot is. Hiszen, mint tudjuk, ez már folyamatban van.