Zsinórban veszti el a pereket Simicska táskás embere, Hadházy Ákos

Hadházy Ákos, LMP
Mindent kétszer mond
Vágólapra másolva!
Az utóbbi hetekben folyamatosan veszti el a különféle pereit Hadházy Ákos, az LMP társelnöke, akit sokan Simicska Lajos beépített emberének tartanak az ökopártban. Sőt, maguk az LMP-tagok is gyakran Simicska táskás emberének hívják, hiszen ő tárgyalt Simicskáékkal az LMP-Jobbik paktumról. Hadházynak 2017-es vagyonnyilatkozatában sem sikerült megmagyaráznia, hogy miből telik a luxushobbijára. 
Vágólapra másolva!

Az utóbbi hetekben arról vált nevezetessé Hadházy Ákos, Simicska Lajos LMP-be beépített embere, hogy sorban veszíti el azokat a pereket, amiket ő maga indított. Egyik nagy buktája az volt, hogy első fokon elutasította Hadházy keresetét a Fővárosi Törvényszék abban a perben, amelyet az LMP társelnöke jó hírnév megsértése miatt indított Orbán Viktor miniszterelnökkel szemben.

Egy másik buktája arról szólt a képviselőnek, hogy megsértette a Szent István Egyetem jó hírnévhez fűződő személyiségi jogait, amikor 2016-ban azzal kürtölte tele a nyilvánosságot, hogy az intézmény „álprojektek" és „áltanulmányok" révén milliárdos összeggel stafírozott ki külsős cégeket – mondta ki a napokban a Fővárosi Törvényszék.

Az LMP-s politikus a bíróságon szinte semmit nem bírt bizonyítani a hazugságaiból, így félmilliós sérelemdíjat fizethet.

Ráadásul Hadházy ismeretlen eredetű szövegeket tett ki a honlapjára, amelyekről kiderült, semmi közük a pályázat végeredményéhez.

Zsinorban veszti a pereket Hadházy Ákos Forrás: MTI/Kovács Attila

Újabb hazugság

Persze Hadházynak nem kell a szomszédba mennie, ha hazudozásról van szó. Az LMP-s képviselő elképesztő dolgokat állított a DiaKész elnökéről, Fiák Istvánról. Fiák Hadházy hajmeresztő kijelentéseivel kapcsolatban azt közölte a PestiSrácokkal, hogy Hadházy Ákos ezúttal messzire ment, és olyan valótlanságokat állít, ami még kampányidőszakban sem elfogadható. Nem igaz az az állítás, miszerint a közérdekű nyugdíjas szövetkezetekről szóló törvény azért született, hogy az én érdekeimet szolgálja - mondta Fiák. Nem vagyok az arca a közérdekű nyugdíjas szövetkezeteknek. nem vagyok nyugdíjas, így a tagja sem vagyok és nem is lehetek egy nyugdíjas szövetkezetnek sem - tette hozzá.

Miből telik a luxushobbira?

Nemcsak az igazmondással áll hadilábon Hadházy, hanem vagyonával kapcsolatban is több dolgot titkol. Új autót lízingelt 2017-es vagyonnyilatkozata alapján Hadházy. A politikusnak 2016-hoz képest nőtt az adóssága, de csökkent a megtakarítása. A saját pártjában is Simicska Lajos táskás emberének tartott Hadházy vagyonnyilatkozata nem ad választ arra a kérdésre: miből tartja fenn luxuséletét? Miből fedezi például zöldpárti politikustól egyébként furcsa, de hihetetlenül költséges hobbiját: a repülőgép-vezetést.

Hadházy Ákos egy kisrepülő mellett. Továbbra sem tudjuk, miből telik a luxushobbira Forrás: Facebook

A repülésmániás Hadházy nagyon kellemetlen helyzetbe került, amikor kiderült, hogy édesapja Hadházy Árpád a megyei agrárkamara elnökeként annak a Twickel Györgynek a cégeiben tölt be vezető tisztségeket, akit a helyiek csak zöldbárónak hívnak, mivel strómanok segítségével sorra gyarapítja a birtokait Tolnában.

Hadházy Ákos édesanyja, Hadházy Árpád Lajosné figyelemre méltó gyorsasággal teremtett elő 30 millió forintot, amikor egy földlicithez a minimális feltételeket kellett teljesíteni.

Emellett Hadházy édesapja nevén is 2,3791 hektár föld van, és ha még az édesanyja 9,7781 hektárját, testvére, Hadházy Karolina 1,4927 hektárját, valamint a Hadházy Ákos nevén lévő földeket is nézzük, akkor közel 15 hektár föld van a család birtokában. Az ATV egyik műsorában is beszélt méregdrága szenvedélyéről. Hadházy a Facebookon is rendszeresen oszt meg képeket a repüléseiről. A képeken, akár egy milliárdos, méregdrága gépek társaságában pózol. Nagyon büszke sok millióért megszerzett magánpilóta-vizsgájára is.

Hadházy Ákos titokban szokott találkozni Simicska Lajossal és köreivel Forrás: Origo

Simicska-strómanja

Hadházy legfőbb politikai teljesítménye az volt, hogy egy titkos politikai találkozó keretében Simicska Lajos legfontosabb embereivel egyeztetett. Elsőként az Origo írta meg, hogy Simicska Ádám - Simicska Lajos jobbikos oligarcha legidősebb fia - rendszeresen összejár Hadházy Ákossal, feltehetően a két párt lehetséges választási együttműködésének kialakítása miatt. Az LMP társelnöke rekordgyorsasággal reagált portálunk értesülésére. A politikus elismerte közösségi oldalán, hogy találkozott Simicska Ádámmal, sőt a bejegyzésből az is kiderült, hogy magával

az oligarchával is személyesen konzultált, ráadásul kétszer.

Hadházy a lebukás után meglehetősen furcsa taktikát választott: ahol lehet, a Simicska-családdal való kapcsolatáról beszél.