Így vitték vissza a börtönbe Gyurcsány ügyvédjét – videó!

Czeglédy Csaba
Szeged, 2017. október 13. Fegyőrök kísérik Czeglédy Csaba ügyvédet, a baloldal szombathelyi városi képviselőjét a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája elé 2017. október 13-án. A bíróság két hónappal meghosszabbította a bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekményekkel gyanúsított férfi előzetes letartóztatását. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely
Vágólapra másolva!
Czeglédy Csaba, a hatmilliárdos csalással gyanúsított ügyvéd egy napig volt szabadlábon. A NAV vette őrizetbe.
Vágólapra másolva!

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) péntek délután úgy döntött, felfüggeszti Czeglédy mentelmi jogát, amit azzal szerzett, hogy független képviselőjelöltként indul a választáson. A testület 4:2 arányban döntött a mentelmi jog felfüggesztéséről, az NVB azért döntött így, mert a büntetőeljárást képező ügy a választás kiírása előtt történt és az eljárás nem áll összefüggésben a választási eljárással. A NAV őrizetbe vette:

Az őrizetbe vételt indokolta az is, hogy Czeglédyvel szemben az eddig a gyanúsításban nem szereplő

újabb bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja is felmerült.


Az újabb bűncselekmény ügyében a nyomozást egy magánszemély feljelentésére a Készenléti Rendőrség rendelte el tavaly novemberben. A két nyomozás egyesítése után a főügyészség az eljárásra a NAV-ot jelölte ki.

Fegyőrök kísérik Czeglédy Csaba ügyvédet, a baloldal szombathelyi városi képviselőjét a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája elé 2017. október 13-án. Forrás: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

Czeglédy Csabát korábban kilenc iskolaszövetkezet ügyében, mintegy 6,3 milliárd forintos sikkasztással gyanúsították meg. A nyomozás eddigi adatai alapján a bűncselekmény-sorozat 6 milliárd 294 millió forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek. A gyanú szerint a bűnszervezetben elkövetett bűncselekményeket 2011 és 2017 között követték el. Az ügynek 17 gyanúsítottja van, többségük előzetes letartóztatásban.