Megszólalt a Garán lelőtt vadász testvére

Vágólapra másolva!
Újabb részleteket tudott meg a Bors a februári, hajósi vadásztragédiáról. A lelőtt férfi testvére elmondta, öccsét a fején találta el a golyó, esélye sem volt a túlélésre. Bízik abban, hogy a vadászt megbüntetik.
Vágólapra másolva!

A 48 éves férfit februárban, vadászat közben lőtték le, azonnal meghalt.

A vadászok szerint a vaddisznóhajtás egyébként is a legveszélyesebb, mert a felhergelt állatok könnyen nekimennek az embernek is.

A lelőtt férfinak ez volt az első hajtása, vonakodott is, amikor megkérték, végül mégis elment. Úgy tudjuk, már a vadászat elején eltalálta a gyilkos golyó.

– mondta lelőtt férfi testvére.

Bár hivatalos papírokat még nem kapott a család a történtekről, a fivér úgy tudja, hogy testvérét a tarkóján találták el, esélye sem volt a túlélésre. Nem értik, hogyan történhetett, mert a hajtók láthatósági mellényben vannak éppen a hasonló balesetek elkerülése miatt.

– tette hozzá.

"Mindenesetre, ha kiderül, hogy a tettes etikai hibát vétett, akkor remélem, megbüntetik, és nem ússza meg egy felfüggesztettel" – mondja.

A Bors úgy tudja, egy 50 éves vadász szeretett volna bocsánatot kérni és találkozni áldozata gyerekeivel. Ügyvédje útján kezdeményezte a dolgot, de lelőtt férfi hozzátartozói elzárkóztak ettől.