A migráció akár 50-100 évre is elronthatja az ország sorsát

Vágólapra másolva!
A kormányzati kommunikációért felelős államtitkár szerint akár 50-100 évre is elronthatja az ország sorsát, ha nem sikerül megállítani a migrációt.
Vágólapra másolva!

Tuzson Bence az M1 aktuális csatornán hétfőn azt mondta, egyre több állam vélekedik Magyarországhoz hasonlóan az illegális bevándorlásról. A visegrádi négyek, az Egyesült Államok, Ausztrália és - a vasárnapi választások után valószínűleg - Olaszország is úgy gondolja, nem akar bevándorlóországgá válni.

A csata már nemcsak az Európai Unióban, hanem az ENSZ-ben is zajlik - fogalmazott az államtitkár, hozzátéve, hogy a világszervezet javaslatában összemosódik a menekült és az egyik országból a másikba elköltözni akaró migráns fogalma.

Tuzson Bence a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában azt mondta, az ENSZ javaslata szerint a migráció emberi jog, amelyet támogatni kell, a határvonalakat pedig meg kell szüntetni.

Magyarország ezzel szemben azon az állásponton van, hogy a migráció rossz, a határokat meg kell erősíteni, és minden országnak joga van eldönteni, kivel akar együtt élni - nyomatékosította.