Hazudik az ellenzék: tényleg lebontanák a kerítést

SOROS, György
Budapest, 2018. február 2. Az Együtt bontanák le a határzárat feliratú plakát, amelyen Soros György és „a kerítésbontó ellenzék" látható Budapesten, a XIX. kerületi Üllői úton 2018. február 2-án. A Fidesz plakátját a fővárosban és vidéken is elhelyezik. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Kibújt a szög a zsákból, és kiderült, Szigetvári Viktor, az Együtt miniszterelnök-jelöltje az ellenzékkel karöltve bontaná le a határainkat védő kerítést. Nemcsak a Juhász Péter vezette párt bontana kerítést, hanem a szocialisták is, mivel Bangóné Borbély Ildikó, a párt csepeli jelöltje arra a kérdésre, hogy befogadnának-e migránsokat, azt mondta, hogy április 9-én megmondják, tehát nem cáfolta a tömeges betelepítésről szóló híreket. Korábban Karácsony Gergely, Gyurcsány Ferenc és Szél Bernadett is arról beszélt, hogy szükségtelen a kerítés, míg Botka László egyenesen lebontotta volna azt. Az ellenzék tehát folyamatosan hazudik, és ha hatalomra kerülnének, akkor migránsok ezreit engednék Magyarországra, és lebontanák az országot védő kerítést. 
Vágólapra másolva!

Szükségtelennek és felesleges nevezte az illegális bevándorlók ellen védő kerítést Szigetvári Viktor, az Együtt miniszterelnök-jelöltje. Közölte,

ha tehetné, két éven belül lebontaná a kerítést.

Az Együtt a kerítés lebontása mellett bevezetné a felső határ nélküli kötelező kvótát, együttműködne mindenfajta "nemzetközi partnerrel", valamint a tranzitzónát hatalomra kerülésüket követően rögtön megszüntetnék. Szigetvári bejelentésével tehát lehullt a lepel az ellenzékről, állításiakkal szemben, ha tehetnék, azonnal lebontanák a kerítést és migránsok ezreit telepítenék be Magyarországra.

Az ellenzék hazudozását támasztja alá Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP csepeli jelöltjének migránsok befogadásával kapcsolatos kijelentése is.

Április 9-én, azaz az országgyűlési választások másnapján válaszol Bangóné arra a kérdésre, hogy az MSZP kormányra kerülése esetén befogadna-e migránsokat

- hangzott el egy kérdésre. A politikus tehát nem cáfolta a migránsok befogadását, mindez pedig azt jelenti, hogy a szocialisták erre készülnek a választás után, bármit ellenkezőt is állít Karácsony Gergely.

Bangóné kijelentésével kapcsolatban kerestük Molnár Gyulát, az MSZP-elnökét, hogy van-e lehetőség arra, hogy a migránsok befogadásáról április 8-a előtt eláruljanak részleteket. Amint elérjük, cikkünket frissítjük.

A kerítés lebontását kilátásba helyezte korábban Gyurcsány Ferenc DK-elnök, Botka László bukott MSZP-s miniszterelnök-jelölt, az Együtt programjában is olvasható a kerítés lebontásának terve, a Jobbik pedig „kétértelmű nyilatkozatokat" tesz az ügyben. Botka szó szerint azt mondta a Reutersnak: a magyar-szerb határon álló kerítést le kell bontani.

Karácsony Gergely korábban értelmetlen dolognak nevezte a határvédő kerítést Fotó: Adrián Zoltán - Origo

Karácsony Gergely nem akart kertést

Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje 2015. május 25-én azt mondta: "Semmiképpen se kerüljön sor a határ menti kerítés megépítésére." Ez is mutatja, hogy a zuglói polgármester

nyilvánvalóan hazudott, amikor a kvóták elutasításáról és a kerítés megmaradásáról nyilatkozott,

hiszen emellett hangsúlyozottan közös európai megoldást szorgalmazott. Utóbbi azonban semmi mást nem jelent, mint a kötelező betelepítési kvótákat, és a kerítés lebontását. Jávor Benedek az Európai Parlamentben, a Párbeszéd politikusaként számos alkalommal szavazott meg olyan határozatot, amely a felső korlát nélküli betelepítést támogatta.

Ráadásul a Karácsony által uralt Zuglóban pont most indult migránsspecifikus szakmai műhelysorozat. A hatalmas – előadásokkal és filmvetítésekkel egybekötött – műhelysorozatnak a XIV. kerületi önkormányzat egyik háttérintézménye, a Zuglói Család- és Gyermekjóléti Központ ad helyet. Az előadások témái között szó lesz például a migrációval kapcsolatos magyarországi fogalmakról és szabályozásokról és a migráció lélektanáról is.

A teljes ellenzék több képviselője korábban arról beszélt, nincs szükség a kerítésre Forrás: MTI/Kovács Tamás

Szél Bernadett, az LMP társelnöke 2015 januárjában úgy nyilatkozott: Ha lezárjuk a határokat, azzal semmire sem fogunk menni. Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke pedig még 2017 nyarán mondta azt, hogy lebontaná a határkerítést, mert „nem tartja helyénvalónak, hogy ne Magyarországra, hanem más országokba érkezzenek a migránsok".