Egy mai döntés adhat reményt VV Fanni szüleinek

2018.03.07. 13:22

Ahogy azt megírtuk, holttest nélkül ítélték el azt a férfit, aki meggyilkolt egy mezőfalvai nőt. Vagyis lehetséges úgy elítélni valakit, hogy az áldozatának a holttestét soha nem találják meg. Ez pedig reménykeltő VV Fanni gyilkossági ügyében, ahol ugyan a nyomozók gyilkossági ügyben nyomoznak, de azt nem tudják, hogy a lány holttestével mi lett. 

A ma elítélt férfi is egy nőt ölt meg. De az eset nem csak ebben hasonlít VV Fanniéhoz.

A VV Fannit először eltűntként keresték, egy héttel később viszont már őrízetbe vettek egy férfit, akit a megölésével gyanúsítanak. A 35 éves, dunaújvárosi férfit a térfigyelő kamerák felvették, amint a lány élettelen testét vonszolva elhagyja Fanni házát.

VV FanniForrás: RTL

A férfit akkor is elítélhetik, ha nem találják meg a holttestet.

Ezt már korábban elmondta nekünk Borbély Zoltán. Az ügyvéd szerint azonban önmagában a beismerő vallomás sem elég, be kell szerezni az egyéb bizonyítékokat.

Elvi okokból nem kizárható, hogy elítéljenek valakit gyilkosságért, ehhez azonban minden más bizonyítéknak zárt láncot kell alkotnia– mondta.

Az ügyvéd azt is elmondta, hogy olyan is előfordult már, hogy valaki felvételt készített egy gyilkosságról, de a holttest megsemmisült, mert például feloldották savban.

Ahogy említettem, ahhoz minden bizonyítéknak zárt láncot kell alkotnia"

- teszi hozzá.

Borbély úgy véli, hogy nehezíthet, vagy még inkább ellehetetleníthet egy bizonyítást, ha lehetetlen megállapítani, hogy a gyilkosság mikor és hol történt.

Példának azt az esetet hozza fel, amikor egy Magyarországon tanuló külföldi diák féltékenységből halálra szurkált egy lányt, de a holttest mellett nem voltak vérnyomok.

Az akkori időszakban nem volt hullahőmérő, és nem tudták, hogy az egész mikor történt. A gyilkossággal vádolt férfit végül felmentették.

A szakember szavain pedig a mai ítélet is azt erősíti, ha valóban gyilkosság történt, a gyilkost holttest nélkül is el lehet ítélni.