Székely néni: a Jobbikban egykor hittünk, de azóta hatalmasat csalódtunk

Vona Gábor Székelyudvarhelyen
Vágólapra másolva!
Ha valaki azt gondolta volna, hogy nem szivárog ki újabb videó a Gyurcsánynak hajbókoló Vona Gábor erdélyi látogatásáról, az óriásit tévedett. Itt van a következő felvétel, amelyen egy higgadt felszólaló mondta el véleményét a Jobbik politikájáról. Mivel egyre dagad a botrány, kérdésekkel fordultunk a Jobbik sajtóosztályához. Választ egyelőre nem kaptunk.
Vágólapra másolva!

Egy székely néni is felszólalt Vona Gábor erdélyi szavazatszerző körútjának székelyudvarhelyi állomásán. „ A 2014-es választáson családban megegyeztünk, hogy a család egyik fele a Fideszre adja a szavazatát, a másik a Jobbikra. Ez így is történt, de most csak a Fidesz fogja megkapni a szavazatunkat." – így kezdte mondandóját a Vadhajtások.com nevű Facebook-oldalra feltöltött újabb videón.Meg is indokolta, hogy miért döntöttek így:

Ezt kiegészítette azzal, hogy Európának Orbán Viktorra van szüksége, Közép-Európának, a V4-eknek Orbán Viktorra van szüksége, és nem a Jobbikra. A mondatát vastaps szakította félbe. A végig nyugodt hangvételű felszólalásában a székely néni hataloméhesnek nevezte a Jobbik elnökét, aki szerinte gyomorforgató módon szokott beszélni a miniszterelnökről.

– húzta alá.

Vona Gábor Székelyudvarhelyen

Később ő is, akárcsak a marosvásárhelyi tiltakozók, felhánytorgatta Szotyori-Lázár Zoltánnak a székelyeket becsmérlő szavait, és kiemelte, hogy nem hallotta volna, hogy a Gyurcsánynak hajbókoló Vona Gábor bármilyen fórumon tiltakozott volna keresztfia megnyilvánulása miatt.

A székely néninek kérdései is voltak a véleménye mellett:

  • Nem veszi észre, hogy a Jobbik alapszervezetei futnak ki ön alól?
  • Hogy nem veszi észre, hogy egyre süllyed a pártja?

Törölték a Jobbik számára kínos videót

Marosvásárhelyen közel sem volt ilyen nyugodt a hangulat,

Vona Gábor szellemi lincselését megörökítő, pillanatok alatt közel félmilliós nézettséget produkáló videót valakik eltávolították a csalódott jobbikosok által üzemeltetett oldalról.

A felület kezelői arra gyanakodnak, hogy a Jobbik Facebook-kommandója lehetett. A Vadhajtások.com arcait nem igazán hatotta meg a művelet, egyik bejegyzésükben kiemelték, hogy van egy aranyszabály, miszerint ha egy ütős videót leszedsz, öt másik visszakerül, így elképzelhető, hogy nincs vége a videó áradatnak. Az oldalt Vona Gábornak a „le fogom nyesni a vadhajtásokat" elhíresült mondata alapján nevezték el, a pártelnök már 2015-ben ki akarta szorítani a radikálisokat a pártból, jelen állás szerint sikerrel. Más kérdés, hogy a videó a törlés ellenére több helyen megtekinthető, például itt:

Szimbolikus Vona erdélyi látogatása, ezért kérdéseket tettünk fel a Jobbiknak

  1. Nehéz elmenni szó nélkül a történtek mellett, ezért az alábbi kérdésekkel fordultunk a Jobbikhoz:
  2. Hogyan értékelik a Jobbik elnökének székelyföldi látogatását?
  3. Önök szerint a pártnak a baloldallal való lehetséges együttműködése váltott ki ilyen indulatot a székely emberekből?
  4. Hogyan kell értelmezni Vona Gábornak azt mondatát, hogy "a visszalépést nem lehet megakadályozni, még én sem tudom?"
  5. Tervez-e a Jobbik újabb kampányutat áprilisig?

Egyelőre nem érkezett válasz a pártközpontból, amint ez megtörténik, cikkünket frissítjük, vagy új cikkel jelentkezünk.