Hat migránst próbáltak becsempészni a román-magyar határon

Vágólapra másolva!
Egy Svédországban menekültként nyilvántartásba vett iráni állampolgárt és egy iráni származású, svéd állampolgárságú nőt tartóztatták fel pénteken a román-magyar határon, amikor azok hat iráni illegális bevándorlót próbáltak egy lakókocsiban Magyarországra csempészni.
Vágólapra másolva!

A román határrendészet közleménye szerint a svéd menekültügyi hatóságok úti okmányával rendelkező 43 éves sofőr péntek hajnalban egy svéd rendszámú lakókocsival akarta átlépni a határt. A Csanád-Kiszombor közúti határátkelőnél egy 39 éves, szintén iráni származású, de svéd állampolgárságú nő társaságában.

A magyar és a román rendőrök a közös ellenőrzés során, a csomagtérben kialakított búvóhelyen hat iráni állampolgárt – három férfit, két nőt és egy 15 éves gyereket – fedeztek fel.

Kihallgatásukkor azt állították: Nyugat-Európába akartak eljutni, és azért bújtak el, mert nem rendelkeznek érvényes úti okmányokkal.

A lakókocsi sofőrjével és utasával szemben embercsempészés, a határsértőkkel szemben tiltott határátlépés miatt indított eljárást az ügyben eljáró román határrendészet.