Morvai Krisztina: A Jobbik árulását nagyon-nagyon nehéz megélnem

Vona Gábor Morvai Krisztina Gaudi-Nagy Tamás jobbik renitens
Gaudi-Nagy Tamás, a Jobbik országgyűlési képviselője (b), Morvai Krisztina, a párt európai parlamenti képviselője és Vona Gábor pártelnök beszélget a Jobbik nyolcadik országos kongresszusán, a Budapesti Kongresszusi Központban.
Vágólapra másolva!
Tessék kiállni és az emberek szemébe mondani, hogy soha semmilyen körülmények között, sem a szocialistákkal, sem a DK-val, sem pedig közvetve az LMP-n keresztül ezekkel az emberekkel nem kötünk szövetséget - ezt javasolta a Jobbiknak a zavaros helyzet tisztázására Morvai Krisztina az EchoTv-ben. Az ex-jobbikos politikus azért szólította fel kétségbeesetten egykori pártját, mert úgy látja, hogy a Jobbik "lepacsizik" a szemkilövetőkkel.
Vágólapra másolva!

Az EchoTV-nek adott interjút tegnap este Morvai Krisztina. A beszélgetés elején megkérdezte tőle a riporternő, hogy

miért nem beszél vele a Jobbik elnöke?

A pártból pár hónapja kilépett politikus elmondta, hogy fájdalmas kérdés ez az életében. Szerinte az lehet vele a baj, hogy ő mindig figyelmeztetné a Jobbikot és annak elnökét a szemkilövétésekre. Morvai elmondta, ha lett volna befolyása a párt döntéseire, akkor biztos nem engedte volna, hogy akár közvetve is egyeztessen a Jobbik a DK-val vagy az MSZP-vel. Hozzátette: sokkal átláthatóbbá és nyilvánosabbá kéne tenni a pártok közti együttműködési tárgyalásokat.

– emelte ki Morvai. A párt múltja kapcsán arra emlékeztetett, hogy a Jobbik a könnygázfelhőből nőtt ki. Aláhúzta, teljesen mindegy, hogy DK vagy MSZP, amikor együtt voltak hatalmon, együtt voltak felelősök a demokráciának, az emberi jogoknak a totális sárba tiprásáért. Nagyon zavaró lehet, hogy én azt mondom, hogy a régi értékekhez kell tartani magunkat. Szemkilövetőkkel nem barátkozunk! – tette egyértelművé Morvai. A beszélgetés során végig feltűnően ideges Európai Parlamenti képviselő úgy látja, hogy a Jobbik lepacsizik a szemkilövetőkkel.

Morvai Krisztina és Vona Gábor korábban: Ekkor még szent volt a béke. Forrás: MTI/Székelyhidi Balázs/Magyar Nemzet

Arra a vádra, hogy megvették, azt felelte, hogy őt ahhoz kellett volna megvenni, hogy bármilyen összefüggésben is a szemkilövető bandával, a DK-val és az MSZP-vel bármiféle közeledést mutasson.
A következőt Javasolja Vona Gábornak a helyzet tisztázása érdekében:

Tessék kiállni és az emberek szemébe mondani, hogy soha semmilyen körülmények között, sem a szocialistákkal, sem a DK-val, sem pedig közvetve az LMP-n keresztül ezekkel az emberekkel nem kötünk szövetséget.

További érdekesebb részei a beszélgetésnek:

  • Morvai szerint az Európai Unió zászlaja a tömeges bevándorlásnak a szimbóluma.
  • Simicska Lajos egyik legbizalmasabb embere, Varga-Damm Andrea úgy írt a „Gyurcsány-terrorról, mintha fogalma sem lenne arról, hogy mi történt. Hogy merülhet fel ennek a bagetellizálása? – tette fel a kérdést Morvai.
  • Az ex-jobbikos politikus szerint az LMP azt kommunikálja magáról, hogy ők a megtestesítői az átláthatóságnak. Ehhez képest Morvai arra lett figyelmes, hogy az egyik reggel az újabb botrányba keveredett Hadházy Ákos azt mondta, hogy nagyon nagy baj, hogy kiszivárognak információk arról, hogy hogyan tárgyalnak egymással az ellenzéki pártok, hogy ki kivel fog együttműködni. Ha annyira szeretjük a transzparenciát, akkor az állampolgároknak nincs köze ahhoz, hogyha leadja a szavazatát, akkor tudja, kire-mire szavazott? –tette fel a kérdést a politikus.