Vágólapra másolva!
Az internetes portálunkon 2018. március 10-én „Formálódik a Vona-Gyurcsány - koalíció - fotók" címmel megjelent cikkben valótlanul híreszteltük, hogy a Jobbik Magyarországért Mozgalom a Demokratikus Koalícióval egyeztetett a szentesi választókerületben. Valótlanul híreszteltük, hogy a két párt között több választókerületben is folynak még a tárgyalások. Valótlanul híreszteltük továbbá, hogy Vona Gábor, a Jobbik elnöke Kiss Csabával, a Demokratikus Koalíció szentesi elnökével tárgyalt egy szentesi étteremben. A valóság ezzel szemben az, hogy a cikkünkben szereplő időpontban Vona Gábor egy szentesi kampányrendezvény után ebédelni állt meg a szentesi Páterház étteremben, asztaltársaságában csak munkatársai és helyi jobbikos vezetők foglaltak helyet. Vona Gábor nem tárgyalt egyetlen egy DK-s politikussal sem, a cikkünkben említett Kiss Csaba pedig ott sem volt az étteremben. A cikkben megjelent fotón pedig nem a DK-s Kiss Csaba, hanem a Vona Gábort és munkatársait szállító mikrobusz sofőrje látható. A Jobbik és a DK között pedig sem Szentesen, sem más választókerületben nem folyik semmilyen tárgyalás.
Vágólapra másolva!

Egyeztetett a szentesi választókerületben a Jobbik és a DK - értesült a Figyelő. A lap úgy tudja, több választókerületben is folynak még tárgyalások.

Vona Gábor, a Jobbik elnöke, Szabó Zoltán Ferenc, a párt szentesi jelöltje Kiss Csabával, a Demokratikus Koalíció helyi elnökével tárgyalt a héten Szentesen, a Páterház étteremben - tudta meg a lap.

Az egyeztetés után külön jöttek ki az étteremből, de együtt, Vona autójával távoztak a megbeszélésről.

Vona Gábor (balra), Szabó Zoltán Ferenc (jobbra) és Bocskay Csaba, a Jobbik szentesi elnöke (középen) megérkezik a tárgyalás helyszínére Forrás: Figyelő

Vona titokban érkezett a településre, feltűnése azért volt meglepő, mert bár a választókerületben tartott helyi fórumot, de Szentes városában nem.

Bocskay Csaba (balra), Vona Gábor (középen) és Szabó Zoltán Ferenc (jobbra) egyeztetnek a Páterház étterem előtt Forrás: Figyelő

Vona Gábor (elöl) és Szabó Zoltán Ferenc (hátul) elhagyja az éttermet Forrás: Figyelő

Kiss Csaba, a DK szentesi képviselője nem sokkal később elsiet a helyszínről Forrás: Figyelő

Az eset azért is különös, mert bár a Jobbik folyamatosan tagadja, hogy országosan egyeztetéseket folytatna a DK-val, felvételeink azt bizonyítják: helyi szinten elkezdték tető alá hozni Gyurcsány és Vona perverz koalícióját.