Szélsőségesen bevándorláspárti az ENSZ migrációs javaslata

Horgos, menekültek, 2015.09.16.
Horgos, 2015. szeptember 16. Migránsok tüntetnek a Horgos-Röszke határátkelőhelynél, a magyar-szerb határ szerbiai oldalán 2015. szeptember 16-án. Könnygázt és vízágyút is bevetettek a magyar rendőrök a magyar-szerb határnál az őket dobáló illegális bevándorlókkal szemben. MTI Fotó: Ujvári Sándor
Vágólapra másolva!
Szélsőségesen bevándorláspártinak nevezte az ENSZ migrációs javaslatát Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár hétfői budapesti sajtótájékoztatóján, úgy fogalmazva: a csomag több elemében kifejezetten emlékeztet a Soros-tervre.
Vágólapra másolva!

Az ENSZ azt akarja elérni, hogy Magyarország bontsa le a határzárat, fogadjon be migránsokat, és fizesse meg ennek az árát - mondta a politikus, hozzátéve:

Magyarország teljes egészében elutasítja ezt az elképzelést, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy ne tudják bevándorlóországgá változtatni Magyarországot.

Forrás: MTI/Ujvári Sándor

Tuzson Bence emlékeztetett: az ENSZ-ben hétfőn kezdődik az újabb tárgyalási forduló a migrációs csomagról, Magyarországot Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter képviseli, ismertetve a kormány 12 pontos álláspontját, amelynek célja, hogy az ENSZ javaslata migrációpárti helyett migrációt ellenzővé váljon. Magyarország sikerének nevezte továbbá, hogy

elérték: az Európai Unió delegációvezetője nem tud majd közös EU-s álláspontot kifejteni a témában New Yorkban.

Magyarország így a saját álláspontját képviselheti, és elmondhatja, miért nem ért egyet az ENSZ migrációs csomagjával, amelyet a kormány globális szinten veszélyesnek tart, hiszen globális szinten szervezné a migrációt - mondta a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár.

Emlékeztetett: az első kormányközi vitában az unió delegációvezetője annak ellenére szólalt fel, hogy nem volt közös európai uniós álláspont.

Ezzel megtévesztette a nemzetközi közösséget,

azt a látszatot keltette ugyanis, mintha Európában lenne egy közös migrációpárti vélemény - tette hozzá Tuzson Bence.