Tuzson Bence: Ki kell mondani, hogy a migráció rossz dolog

Calais Dzsungel menekülttábor felszámolása
Calais, 2016. október 26. Fiúk futnak el távozó migránsok által felgyújtott bódék égő maradványai mellett az észak-franciaországi Calais-ban engedély nélkül létesített szükségtábor bontási munkálatai alatt 2016. október 26-án. A gyújtogatások miatt felrobbant legalább két gázpalack, egy ember könnyebben megsérült. A francia hatóságok két nappal korábban kezdték meg a Dzsungelnek nevezett tábor felszámolását, a kiürítés a tervek szerint egy hét alatt lezajlik. (MTI/EPA/Etienne Laurent)
Vágólapra másolva!
A kormányzati kommunikációért felelős államtitkár szerint ki kell mondani, hogy a migráció rossz dolog, se azoknak az országoknak nem hasznos, ahonnan indulnak, se azoknak, ahová tartanak az emberek. Tuzson Bence erről a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában beszélt kedd reggel.
Vágólapra másolva!

Az államtitkár arra hívta fel a figyelmet, hogy eltérőek az egyes államok, régiók érdekei, így "nem biztos, hogy van értelme" egy ilyen globális egyezménynek. Hangsúlyozta azt is, hogy a

emberi jogként rögzítené a migrációt, így az

bekerülne a bírósági gyakorlatba

még azokban az ENSZ-tagállamokban is, amelyek nem írják alá a megállapodást.

Fiúk futnak el olyan bódék égő maradványai mellett az észak-franciaországi Calais-ban, amelyet távozó migránsok gyújtottak fel az engedély nélkül létesített szükségtábor bontási munkálatai alatt 2016. október 26-án. A gyújtogatások miatt felrobbant legalább két gázpalack, egy ember könnyebben megsérült. A francia hatóságok két nappal korábban kezdték meg a Dzsungelnek nevezett tábor felszámolását. Forrás: MTI/EPA/Etienne Laurent

- mondta az államtitkár az M1 aktuális csatorna műsorában, megjegyezve, az ENSZ-ben zajló folyamat arról szól, "hogy a migrációt törvényesítjük".