Harci kutya ölte meg a nyúli kislányt

2018.03.14. 17:20

A kislány a dédapjával játszott a házuk udvarán, amikor a staffordshire terrier kutyájuk a gyerekre támadt- írja a Bors.

Kedd délelőtt Nyúlon, egy kislány a kertben játszott, amikor a saját staffordshire terrier keverék kutyájuk hirtelen, hátulról rátámadt a gyerekre. A szomszédok szerint a dédnagyapja vigyázott a másfél éves kislányra- írja a Bors.

A férfi próbálta megmenteni a kislányt, de olyan erősen szorította a kutya a fejét, hogy nem sikerült neki. A harapástól olyan súlyosan megsérült a gyerek, hogy a kórházban meghalt. A lap úgy tudja, hogy az udvaron is próbálták újraéleszteni a kislányt.

A győri Petz Aladár kórház orvos-igazgatója, dr. Oláh Attila a Kisalföldnek elmondta, hogy a kislány olyan súlyos sérülésekkel érkezett a kórházba, hogy esélye sem volt a túlélésre.

A kutya a fején harapta meg, gyakorlatilag összeroppantotta a koponyáját.

A családi házban négy generáció él együtt, a szomszédok szerint több kutyát is tartottak, de egyiket sem látták agresszívnek. Az egész családot megrázta a kislány halála, a szülők első gyereke volt.A kutyához kihívták az állatorvost, aki egy közeli telepre vitette. A rendőrség gondatlanságból elkövetett emberölés miatt nyomoz.