A HVG-nek ír, közben a Facebookon cenzúrázza, ami nem tetszik Sorosnak

Soros György, magyar származású amerikai üzletember, a Soros Alapítvány elnöke, a Közép-európai Egyetem (Central European University, CEU) alapítója és tiszteletbeli kuratóriumi elnöke az egyetemen, ahol előadást tartott
Vágólapra másolva!
A Soros György pénzelte Correctiv német médiavállalat tavaly szerződött a Facebook-kal, hogy segít nekik az internetes úgymond álhírek "leleplezésében", ami persze azt jelenti, hogy olyan híreket "leplez le" a cenzúrahivatal, amelyek ellentétesek a bevándorláspárti milliárdos érdekeivel. Ennek érdekében Soros 2017-ben és idén is 100 000 eurót utalt át nekik. Több mint 30 milló forintot. A HVG "újságírója" is a lényegében a szólásszabadságot korlátozó központnak dolgozik már, erről a Ripost írt.
Vágólapra másolva!

Soros György tavaly szállt be a cégbe, részint a "Nyílt Társadalom Alapítványon" keresztül részint közvetlenül, személyesen. A Correctiv szerződést kötött a Facebookkal miszerint "álhír-információkkal" segíti a cenzorok munkáját. Azaz:

amit ők és a Facebook "álhírnek" találnak önkényesen minősíteni, azt cenzúrázzák és törlik, időlegesen vagy véglegesen, ahogy a kedvük diktálja.

"Még nem tudjuk, mennyire lesz elég ez az összeg" – nyilatkozta tavaly David Schraven, a vállalkozás vezetője tavaly a Spiegelnek, írja a Ripost. Minden jel szerint Soros meg volt elégedve velük, mert egy friss hír szerint ismét csak 100.000 eurós támogatást adott a Correctiv-nek. Erről a Klagemauer.tv számolt be először.

Soros György nem sajnálja a pénzt Facebook-cenzúrára Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A Correctiv impresszumában egy magyar név is szerepel, Orosz Márta többek között a kelet-európai migrációval foglalkozik. A magát persze újságírónak tartó nő korábban a budapesti Civil rádióban dolgozott és a honlap szerint Németországból tudósítja Magyarország, idézzük,"vezető gazdasági lapját". Ez a HVG, a Ripost megtalálta a HVG-nek írt egyik korábbi cikkét is, amelynek felvezető soraiban a magyar lap büszkén hirdeti, hogy Orosz Márta írása "a berlini Correctiv oknyomozó portállal való együttműködésben született." Egyértelmű tehát a kapcsolat a HVG és Soros György pénzelte Correctiv között. Még a látszatra sem adnak. A Correctiv hitvallása szerint egyébként ők "független oknyomozók".

A HVG - papíron legalábbis - tulajdonosa, Szauer Péter néhány hónapja nevetséges hazugsággal lebukott. Erről akkor részletesen beszámoltunk Megint lebukott a HVG című irásunkban. A kampányban ismét összekapta magát az újság, csatasorba állt, kisújságírói egyre-másra reklamálják a cenzúrát.

Ráadásul, sikeresen, már amennyiben ezt a kisújságírói nyilas-ávós feljelentésbohóckodást sikernek lehet nevezni. Egy napra Lázár János miniszter bécsi videóját tiltották le, a hirado.hu több anyagát is, és az Origo három cikkét is.

A Ripost leleplező cikkéből kiderült, hogy a hávégések Soros mindkét oldalánál ott ülnek. A migránspárti írások megalkotásánál is és a nem migránspárti írások megakadályozásánál is. Bravó, HVG.