Miből fizeti luxushobbiját Hadházy?

2018.03.16. 10:19

Hadházy Ákos, az LMP antikorrupciós szóvivője büszke méregdrága hobbijára, azonban továbbra sem árulja el a nyilvánosságnak, hogy miből engedheti meg magának. Egy biztos: vagyonnyilatkozata alapján Hadházy nem engedheti meg magának a repülőtést. Hitelből repülne a nyugdíjasokat sanyargató, embertelen politikus?

A repülés nem a szegények szórakozása. Hadházy Ákosról eddig is lehetett tudni, hogy szeret kisrepülőt vezetni, ám az csak a napokban derült ki, hogy mennyit költ szenvedélyére. Hogy költséges szórakozására honnan van pénze, arról nincsenek pontos információk. Hacsak nem hitelből fizeti: a benyújtott vagyonbevallása szerint ugyanis annyi adóssága van, mint amennyit az elmúlt években repülésre költött, azaz 17 millió forintot. Az LMP antikorrupciós szóvivőjének 2016-hoz képest nőtt az adóssága, megtakarítása pedig csökkent. Trabantját megtartotta, de korábban vett Skoda Octaviáját egy 11 millió forintba kerülő Skoda Kodiaq terepjáróra cserélte. Az autót lízingeli, a kocsi a tesztadatok alapján 13 liter körül fogyaszt, ami - akárcsak a repülés - nem igazán környezettudatos egy zöldpárti képviselőtől.

Hadházy Ákos, az LMP antikorrupciós szóvivője büszke méregdrága hobbijára, azonban továbbra sem árulja el, hogy miből engedheti meg magának.Forrás: Facebook

Bár Hadházy azt állítja, az őcsényi repülőklub C-172 típusú repülőjét ingyen használhatja (kérdés, hogy milyen alapon), a piacon egy ilyen gépet 46 ezer forint + áfáért lehet bérelni óránként. Ez körülbelül annyi, mint egyhavi közmunkabér. A politikus emellett azzal védekezett, hogy csak annyit repül, amennyi a jogosítványok megtartásához szükséges, azonban ez így is milliós összeg. A repülési naplók adatai szerint eddig 350 órát töltött a levegőben, hobbijára így majdnem 20 millió forintot költhetett.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK