Megerőszakolt és felgyújtott egy lányt

2018.03.17. 13:45

Júliusban feltételesen szabadulhat K. András, aki még kamasz volt, amikor megerőszakolt és felgyújtott egy 18 éves lányt- írja a Blikk.

Ahhoz, hogy a kamaszként gyilkossá vált K. András feltételesen szabadulhasson heteken belül kérelmeznie kell, hogy szeretne élni a szabadulás lehetőségével. Később nevelői jelentést írnak arról, hogyan viselkedett a férfi a börtönben, mennyi jutalmat és fegyelmit szedett össze. Ezeket a bíró elolvassa, majd személyesen is elbeszélget a férfival és majd csak ez után dönti el, hogy K. András hazamehet-e, vagy a börtönben kell maradnia- írja a Blikk.

2006-ban, az akkor 15 éves K. András Makó külterületén

megerőszakolta, fához kötözte, lelocsolta benzinnel majd felgyújtotta a 18 éves P. Henriettát.

A lánynak maradt annyi ereje, hogy kiszabaduljon. Hagymaszedők találtak rá, akik azonnal hívták a rendőrséget és a mentőket.

P. Henrietta testének 60 százaléka megégett. Az orvosok hetekig küzdöttek az életéért, de augusztus 10-én hajnalban meghalt.

Mesélte Muki, hogy a börtön előtt nem nagyon erőltette meg magát, csak tengett-lengett, a sulit kerülte, ahogy tudta, és még a legalapvetőbb dolgokban sem segített otthon az anyukájának. Aztán bekerült, először kigyúrta magát, majd rájött, hogy csak a melóval tud dicséreteket szerezni, azóta pedig lebeszélni sem lehet a munkáról. Amikor én bent voltam, ipari munkásként dolgozott, állítólag nagyon megbízható és precíz"- mondta a lapnak a Muki néven elhíresült K. András volt rabtársa.

A Blikk információja szerint a férfit megviselte anyja halála, aki korábban minden tárgyalásra elkísérte a fiát. K. Andrást több rokona is rendszeresen látogatta a börtönben. A lap úgy tudja, hazavárják a férfit, lakást is biztosítanak majd neki.

A meggyilkolt lány nagymamája kételkedik abban, hogy K. András ölte meg P. Henriettát. Biztos vagyok benne, hogy nem ez a gyerek ölte meg az unokámat. Heni sokkal magasabb és erősebb volt nála, fizikailag is képtelenség, hogy ő az elkövető. Nagyon bízom benne, hogy egyszer kiderül, mi történt, hogy ő bevallja az igazságot"- mondta korábban a lapnak Pénzes Ferencné.