Riasztás a hó miatt: már több utat is lezártak

havazás hó időjárás Budapest Gellért hegy Szabadság híd
Vágólapra másolva!
Az ország nagy részén még most is riasztás van az erős szél és az ónos eső miatt. Az ország északkeleti részén a legkritikusabb a helyzet, ott harmadfokú riasztás van érvényben, több útszakaszt is le kellett zárni.
Vágólapra másolva!

Harmadfokú, piros riasztás van érvényben hófúvás miatt az ország északkeleti részén, a többi régióban az erős szél és az ónos eső miatt adtak ki figyelmeztetést.

- mondta az Origónak Mukics Dániel tűzoltó őrnagy.

Forrás: Origo

A legtöbb esetben kidőlt fákhoz, árokba csúszott vagy elakadt autókhoz riasztják a tűzoltókat.

A katasztrófavédelem minden megyében operatív törzset működtet, ezek irányítják a beavatkozásokat, ők hoznak meg minden olyan szükséges döntést, amire éppen szükség van.

- mondta Mukics Dániel.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, Hajdú-Bihar megyében és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében néhány útszakaszt le kellett zárni, ezért a katasztrófavédelem mindenkit arra kér, hogy aki ide szeretne jönni, vagy innen indulna valahova, az tájékozódjon az interneten.

Akinek nincs halaszthatatlan dolga, az ne induljon el.

- mondta a tűzoltó őrnagy. A szolgáltató szakemberei folyamatosan dolgoznak azon, hogy elhárítsák a problémát.

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A tömegközlekedésben megnövekedett menetidőre kell számítani,

az autósok készüljenek úgy, hogy ne lepje meg őket egy esetleges elakadás, tankoljanak többet a szokásosnál, tegyenek be egy plusz kabátot a kocsijukba, és legyen náluk egy feltöltött mobiltelefon, hogy segítséget tudjanak hívni.