Akadályozza a rendőrségi akciót egy belga migránspárti polgármester

Vágólapra másolva!
Ridouane Chahid személyében egy bevándorló családból származó, szocialista polgármestere van Brüsszel Molenbeek városrészének. Az erősen migránspárti politikusnak volt honnan tanulnia, hiszen politikai nevelője a városrész egykori, hírhedt, szintén szocialista polgármestere, Philippe Moureaux volt, aki alatt Molenbeek teljesen elmuzulmánosodott és elgettósodott. Chahid mindent megtesz annak érdekében, hogy leállítsa a papírok nélküli migránsok kiszűrésére irányuló rendőrségi akciót, amit a tervek szerint március 19-én tartottak volna. Hogy milyen tarthatatlan a helyzet Molenbeek-ben, arról Deutsch Tamás EP-képviselő is készített egy videó-összeállítást, amit Orbán Viktor miniszterelnök megosztott a facebook-oldalán.
Vágólapra másolva!

Megírtuk tehát, hogy Deutsch Tamás a brüsszeli Molenbeekből jelentkezett, és tett közzé vasárnap egy figyelemfelhívó videót az európai nagyvárosokat fenyegető migrációs veszélyéről.

A városrész pusztulásáért egy Philippe Moureaux nevű korábbi szocialista politikust tett felelőssé.

Az EP-képviselő kiemelte, hogy pontosan 1992 és 2012 között volt a baloldali és erősen bevándorláspárti politikus a kerület polgármestere, aki tudatos betelepítési politikájával megváltoztatta a városrész arculatát. Mindezt szerinte azért, mert „primitív hatalmi reménytől vezérelve" azt remélte, hogy ezzel majd nő a szavazótábora. Ennek azonban a következők lettek az eredményei:

  • romló közbiztonság,
  • 40 százalékos munkanélküliség,
  • erőszakos fellépés a nőkkel szemben a villamosokon,
  • a nem észak-afrikai bevándorlók tulajdonában lévő boltok, boltosok kiszorítása a városból.

A politikus tehát ellenőrizetlenül és korlátlanul engedte a muszlimok betelepítését Molenbeekbe. Miután Moureaux megbukott, akkor lett mindenki számára világos, hogy az önkormányzatot pénzügyi csődbe vitte.

A szocialista városvezető a nepotizmust is magas szinten űzte: 30 évvel fiatalabb marokkói asszisztensét, Latifa Benaicha-t a Koránra felesküdve vette felségül.

Sajtóhírek szerint a nő kedvéért tért át a muzulmán hitre. Philippe Moureaux több mint 20 éves városvezetése alatt Molenbeek teljesen elmuzulmánosodott és elgettósodott.

Moureaux „méltó" utódja, Chahid, aki leállítaná a papír nélküli migránsok kiszűrésére irányuló rendőrségi akciót

A brüsszeli rendőrség akciót tervez március 19-én a metróban, amelynek az lenne a célja, hogy kiszűrje a papír nélküli, illegális migránsokat – írja a Radio Télévision Belge de la Communauté Française (RTBF).

Igen ám, de itt van a bevándorló hátterű Chahid,

  • aki szerint teljesen fölösleges a rendőrség jelenléte, elegendő, ha a közlekedési vállalat emberei a jegyeket ellenőrzik, ahogy mindennap szokták.
  • aki azt kérte az észak-brüsszeli rendőrkapitányságtól, hogy ne vegyenek részt az akcióban.
  • továbbá azt javasolta a közlekedésért felelős brüsszeli miniszternek Pascal Smet-nak, hogy akadályozza meg a rendőrség és a bevándorlási hivatal részvételét a műveletben, mert a metróhálózatot nem szabad egy ilyen műveletnek alávetni (!!!).
Ridouane Chahid, Molenbeek bevándorló hátterű városvezetője leállítaná a papír nélküli migránsok kiszűrésére irányuló rendőrségi akciót Forrás: Le Soir

Feltehetően a

migránspárti politikus azért támadja az akciót, mert a bűnözők mellett az illegálisan Belgiumban tartózkodókat is kiszűrné, és ez nem lenne szerencsés a jövőbeli voksok szempontjából.

A városrész érdekeit a legkevésbé sem képviselő városvezetővel szemben a közlekedési vállalat dolgozói jó néven vennék, ha a rendőrség támogatná az ellenőrzéseiket, mert igen is vannak olyan területek, ahol nem érzik magukat biztonságban. Emlékeztetőül felhozták a 2012-es gyilkosságot, amikor az 56 éves buszsofőrt, liaz Tahiraj-t halálra verték, miközben egy másik buszsofőrnek nyújtott épp segítséget.