Akadályozza a rendőrségi akciót egy belga migránspárti polgármester

2018.03.19. 08:55

Ridouane Chahid személyében egy bevándorló családból származó, szocialista polgármestere van Brüsszel Molenbeek városrészének. Az erősen migránspárti politikusnak volt honnan tanulnia, hiszen politikai nevelője a városrész egykori, hírhedt, szintén szocialista polgármestere, Philippe Moureaux volt, aki alatt Molenbeek teljesen elmuzulmánosodott és elgettósodott. Chahid mindent megtesz annak érdekében, hogy leállítsa a papírok nélküli migránsok kiszűrésére irányuló rendőrségi akciót, amit a tervek szerint március 19-én tartottak volna. Hogy milyen tarthatatlan a helyzet Molenbeek-ben, arról Deutsch Tamás EP-képviselő is készített egy videó-összeállítást, amit Orbán Viktor miniszterelnök megosztott a facebook-oldalán.

Megírtuk tehát, hogy Deutsch Tamás a brüsszeli Molenbeekből jelentkezett, és tett közzé vasárnap egy figyelemfelhívó videót az európai nagyvárosokat fenyegető migrációs veszélyéről. A városrész pusztulásáért egy Philippe Moureaux nevű korábbi szocialista politikust tett felelőssé. Az EP-képviselő kiemelte, hogy pontosan 1992 és 2012 között volt a baloldali és erősen bevándorláspárti politikus a kerület polgármestere, aki tudatos betelepítési politikájával megváltoztatta a városrész arculatát. Mindezt szerinte azért, mert „primitív hatalmi reménytől vezérelve" azt remélte, hogy ezzel majd nő a szavazótábora. Ennek azonban a következők lettek az eredményei:

  • romló közbiztonság,
  • 40 százalékos munkanélküliség,
  • erőszakos fellépés a nőkkel szemben a villamosokon,
  • a nem észak-afrikai bevándorlók tulajdonában lévő boltok, boltosok kiszorítása a városból.

A politikus tehát ellenőrizetlenül és korlátlanul engedte a muszlimok betelepítését Molenbeekbe. Miután Moureaux megbukott, akkor lett mindenki számára világos, hogy az önkormányzatot pénzügyi csődbe vitte. A szocialista városvezető a nepotizmust is magas szinten űzte: 30 évvel fiatalabb marokkói asszisztensét, Latifa Benaicha-t a Koránra felesküdve vette felségül. Sajtóhírek szerint a nő kedvéért tért át a muzulmán hitre. Philippe Moureaux több mint 20 éves városvezetése alatt Molenbeek teljesen elmuzulmánosodott és elgettósodott.

Moureaux „méltó" utódja, Chahid, aki leállítaná a papír nélküli migránsok kiszűrésére irányuló rendőrségi akciót

A brüsszeli rendőrség akciót tervez március 19-én a metróban, amelynek az lenne a célja, hogy kiszűrje a papír nélküli, illegális migránsokat – írja a Radio Télévision Belge de la Communauté Française (RTBF).

Igen ám, de itt van a bevándorló hátterű Chahid,

  • aki szerint teljesen fölösleges a rendőrség jelenléte, elegendő, ha a közlekedési vállalat emberei a jegyeket ellenőrzik, ahogy mindennap szokták.
  • aki azt kérte az észak-brüsszeli rendőrkapitányságtól, hogy ne vegyenek részt az akcióban.
  • továbbá azt javasolta a közlekedésért felelős brüsszeli miniszternek Pascal Smet-nak, hogy akadályozza meg a rendőrség és a bevándorlási hivatal részvételét a műveletben, mert a metróhálózatot nem szabad egy ilyen műveletnek alávetni (!!!).
Ridouane Chahid, Molenbeek bevándorló hátterű városvezetője leállítaná a papír nélküli migránsok kiszűrésére irányuló rendőrségi akciótForrás: Le Soir

Feltehetően a migránspárti politikus azért támadja az akciót, mert a bűnözők mellett az illegálisan Belgiumban tartózkodókat is kiszűrné, és ez nem lenne szerencsés a jövőbeli voksok szempontjából. A városrész érdekeit a legkevésbé sem képviselő városvezetővel szemben a közlekedési vállalat dolgozói jó néven vennék, ha a rendőrség támogatná az ellenőrzéseiket, mert igen is vannak olyan területek, ahol nem érzik magukat biztonságban. Emlékeztetőül felhozták a 2012-es gyilkosságot, amikor az 56 éves buszsofőrt, liaz Tahiraj-t halálra verték, miközben egy másik buszsofőrnek nyújtott épp segítséget.