Ezeken a helyeken kell ma útlezárásokra számítani

Csúszós utakra figyelmeztetnek a hatóságok (illusztráció).
Vágólapra másolva!
Borsod-Abaúj-Zemplén megyében két útszakasz még járhatatlan volt hétfőn hajnalban a rendkívüli időjárás miatt, három útszakaszon pedig csak az út egyik oldalát lehetett használni. Van olyan hely is, ahol egy versenyautó tesztelése miatt zárják le az utat délutánig. 
Vágólapra másolva!

A havazás és hóátfúvások miatt

Gesztely és Újharangod, valamint Vilmány és Fony között is járhatatlanak az utak.

A Taktaharkány és Újharangod, Mezőnagymihály és Gelej, Köröm és Tiszalúc közötti útszakaszok pedig félpályán járhatók.

Az M3-as autópályán Budapest felé, Nagylapos és Endrőd között a 46-os főút 37-es kilométerénél, a 36-os főúton Tiszavasváriban a 25-ös kilométernél, és Bács-Kiskun megyében a Kisizsák és Izsák közötti úton az 53-as kilométernél kell félpályás útlezárásra számítani.

Forrás: Police.hu

Az M3-as autópálya fővárosi bevezetőjén az M0-s csomóponttól befelé, az M2-es autóúton Vác és Göd között, a 10-es főúton az ürömi elágazás előtt, a 2-es főúton Dunakeszinél, a 4-es főúton Monornál és Üllőnél, a 31-es főúton Mendénél, az 51-es főúton Taksonynál és Dunaharasztinál, valamint a Halásztelekről és Szigetszentmiklósról Csepelre vezető utakon is dugók alakultak ki.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. azt kéri, hogy az autósok a hófúvásban és ónos esővel érintett részeken fokozott óvatossággal vezessenek.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú riasztást adott ki külön a hófúvás és az ónos eső miatt.

Salgótarján és Kazár között is számíthatnak útlezárásra 10 órától 16 óráig, itt azonban nem a hó vagy az ónos eső miatt, hanem mert egy versenyautót tesztelnek ott.