Karácsony Gergelynek nem tetszett egy cikk, fenyegetőzik

Interjú Karácsony Gergely Karácsony Gergely Szilveszter Polgármester Zugló Zuglói polgármester egyetemi oktató országgyűlési képviselő politikus politológus
Vágólapra másolva!
Nem cáfolta a Figyelő korábbi értesüléseit Karácsony Gergely, helyette inkább fenyegetőzni kezdett. A lap korábban megírta, hogy az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje nem beszél semmilyen idegen nyelvet és a doktori iskolát sem fejezte be.
Vágólapra másolva!

A február 22-én megjelent Figyelőben közöltek egy portét Karácsony Gergelyről, az MSZP-P közös miniszterelnök-jelöltjéről, az eddigi életútját foglalták össze, vázlatosan ezekről az írás:

  • Nyírtassról származik, ahova azóta nem jár vissza, csak ha kampányfilmet forgat
  • évekig tanított a Budapesti Corvinus Egyetemen, bár semmilyen idegen nyelven nem beszél
  • a BCE doktori iskolájából eltanácsolták
  • ezután az ELTE-n próbálkozott, de itt sem sikerült doktori címet szereznie
  • részese volt annak a botránynak, amikor 2005-ben Hódmezővásárhelyen irányított kérdéseket tettek fel a lakosságnak közvélemény-kutatás címén
  • 21 és fél millióért dolgozott Gyurcsánynak
  • dolgozott Demszky Gábornak és Horn Gábornak is
  • volt már LMP-s, majd szakadár
  • alapító tagja volt a Párbeszéd Magyarországért nevű pártnak, ami azóta csak Párbeszéd

Erről az írásról beszélgetett Karácsony Gergely Fiala Jánossal egy rádióműsorban. Nem is akármilyenben.

Nem mondott el mindent a baráti műsorban

Az interjú előtt bejelentették, hogy a műsort a zuglói önkormányzat támogatja, majd a műsorvezető, Fiala János is bejelentést tett, miszerint, ő bizony elmegy szavazni és Karácsony Gergely mellé teszi az ikszet a szavazólapon. A Figyelő cikkben leírtakkal kapcsolatban keresztkérdéseket nem nagyon kapott, és azt is hozzá kell tenni, hogy a megjelenés óta egyetlen pontját sem tagadta, a lapnak egyelőre helyreigazítási kérelmet nem küldött.

Karácsony Gergely Fotó: Adrián Zoltán - Origo

A rádióinterjúban azt állította, hogy „2007-ben nyertem felvételt az ELTE Politikatudományi Doktori Iskolájába és két évvel később én már belesodródtam, vagy belecsöppentem, vagy belekerültem a politika élvonalába és megérthetik, hogy nem fejeztem be a doktorimat."

Azt viszont nem mondta el, hogy előtte 2000-től a Budapesti Corvinus Egyetem doktori iskolájának volt a hallgatója. Egészen 2003. szeptember elsejéig, amikor eltanácsolták. A jogviszony megszűnésének oka: a képzési kötelezettségek nem teljesítése. Csak ez után jelentkezett 2007-ben az ELTE doktori iskolájába, azonban ezt sem sikerült befejeznie.

Húzza a strigulákat

Pontosítások, cáfolatok helyett a szerzőt és az általa vélt informátorokat próbálta rossz színben feltüntetni, megfenyegetni. Ahogy fogalmazott:

„Nagyrészt ugye én azt az elvet követem, amit Churchill mondott, hogy én sokszor visszanyelem a szavaimat és ez egy nagyon egészséges étrend. Úgyhogy én is úgy vagyok vele, hogy majd április 9-én lehet, hogy néhány dolgot elmesélek, de addig ez nem érdekes. De van egy másik, egy nem-politikus énem és ott azért húzom a strigulákat."

Erre a következő kérdést tesz fel a Figyelő: