Soros emberbaráti akcióit pénzügyi érdekek mozgatják

Calais, 2018. február 2. Botokkal felfegyverkezett migránsok Calais-ban 2018. február 1-jén. Az észak-franciaországi városban afgán és eritreai migránsok többször összecsaptak egymással, tizenheten megsebesültek, négyen lövésektől életveszélyesen. (MTI/EPA/Johan Ben Azzouz)
Vágólapra másolva!
Soros György állítólagos emberbaráti akciói valójában pénzügyi érdekei érvényesítését szolgálják - a Magyar Idők hétfői cikke szerint ezt mondta el a Migration Aid alelnöke egy beépített újságírónak.
Vágólapra másolva!

Bayer Zsolt cikke szerint, Siewert András a beszélgetés során elismerte, hogy a Soros tevékenységének legfőbb célja, hogy maximalizálja politikai befolyását Magyarországon.

- idézi a lap az aktivistát, aki az újság szerint egyik főszereplője a bevándorlást segítő szervezetek hálózatának.

Siewert a beszélgetés során elárulja, hogy

a Migration Aid a tranzitzónába való bejárását arra használta fel, hogy illegális adatbázist építsen a menekültekről, méghozzá titokban.

Arról is beszámol, hogy kapcsolatai vannak a Belügyminisztériumban, amelynek segítségével bármikor tud belépőt szerezni a tranzitzónába.

Botokkal felfegyverkezett migránsok Calais-ban 2018. február 1-jén Forrás: MTI/EPA/VOIX DU NORD/MAXPPP/Johan Ben Azzouz

Siewert felfedi, hogy a Migration Aid komoly kapcsolatrendszerrel rendelkezik Magyarországon és a szomszédos országokban, valamint Görögországban, sőt a budapesti német és osztrák nagykövetségen. A magyar kapcsolatrendszerbe pedig Siewer szerint a Soroshoz köthető NGO-k (nem kormányzati szervezetek) tartozik

a Magyar Helsinki Bizottság, a Menedék Egyesület, a Társaság a Szabadságjogokért, az Amnesty International, az Artemisszió Alapítvány.

Arról is beszámol, hogy Siewert tagja az Egyesült Királyságban nonprofit szervezetként bejegyzett Migration Aid International igazgatóságának is.

Forrás: AFP/Abdullah Elgamoudi

Ráadásul a Migration Aid szoros kapcsolatban van több szerbiai szervezettel is, olyanokkal, mint például az Info park, a Fresh Response, a Refugee Aid Serbia, a Refugee Aid Miksaliste és a Rigardu e. V. A Migration Aid

gyakorlatilag élő, állandó kapcsolatot ápol ezekkel a szerbiai szervezetekkel, méghozzá a tranzitzónába belépő migránsok miatt.

A Migration Aid munkatársai és maga Siewert is gyakran átjár a szerb oldalra.

Forrás: MTI/Balogh Zoltán

A szerző felidézi, hogy az illegális bevándorlók felkarolására létrejött, magát civilnek nevező szervezet, a Migration Aid 2017 nyarán azzal borzolta a kedélyeket, hogy bejelentette:

vegyes, magyar és migránscsaládokból álló falvakat, kísérleti életteret hozna létre Magyarországon.