A Dózsa György úti baleset vádlottja, M. Richárd súlyosabb büntetést kapott

2018.03.20. 16:13

A Fővárosi Törvényszék megváltoztatta a közúti baleset gondatlan okozásával vádolt M. Richárd ellen indult büntetőügyben korábban kihirdetett elsőfokú határozatot, és 200.000 forintra felemelte a kiszabott bírság összegét. A férfi ettől függetlenül továbbra is házi őrizetben maradt.

A férfi, az ellen indult eljárás miatt házi őrizetben van, azt azonban a bíróság ideiglenesen feloldotta és engedélyezte, hogy elmenjen egy orvosi vizsgálatra.

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

A bíróság azonban figyelmeztette, hogy a kórházat a legrövidebb úton közelítheti meg, ott csak a szükséges ideig tartózkodhat, majd a házi őrizet helyére azonnal vissza kell térnie. Felhívta a figyelmét arra is, hogy az engedély kereteinek túllépésével megszegi a házi őrizet szabályait, aminek következményei vannak.

Az engedélyezett időben a férfi elment a kórházi vizsgálatra, majd a hazafelé bement
egy bevásárlóközpont éttermébe, ahol ismerősökkel találkozott. Ezzel megszegte a házi őrizetszabályait, ezért aznap őrizetbe került.

Az ügyészség arra hivatkozva, hogy megszökhet, elrejtőzhet, vagy újabb bűncselekményt követhet el, kérte a férfi előzetes letartóztatását.

A férfi ügyvédje azonban azt kérte az ügyészség indítvány utasítsák el, és védence pénzbüntetést kapjon. Ez is történt, első fokon 50.000 forintra ítélték. Ezt emelték most fel 200.000 forintra.
A végzés jogerős.

A férfi a vád szerint egy kabrió Mercedest vezetett jogosítvány nélkül, amikor 140-el hajtva karambolozott egy éppen kanyarodó Citroennel a Dózsa György úton. A Citroen a közeli troli megállóba sodródott, elütve az ott várakozókat. A balesetben egy 23 és egy 37 éves férfi meghalt.