Így elkerülheti, hogy ellopják az autóját

2018.03.20. 12:35

A szakértő szerint nem mindegy, hogy milyen környéken élünk és hogyan használjuk az autónkat, viszont típustól függetlenül kifizetődő a gyári mellett plusz védelmi berendezést beszereltetni az autónkba. A statisztika szerint a 3-as BMW-t kedvelik legjobban a tolvajok.

Ha beszereltet plusz védelmi berendezést az autójába, már jobb esélye van a tolvajok ellen. A zárasok szokták azt mondani, hogy mindig eggyel jobb zárbetéted legyen, mint a szomszédnak. Ezzel mi is így vagyunk, ha a te autód jobban védett, mint a mellette álló, akkor nem a tiédet fogják ellopni- mondta az Origónak a New Duett kft. szakembere.

Képünk illusztrációForrás: Photononstop/Philippe Turpin

Elmondása szerint azok szereltetnek be leginkább védelmi rendszert az autójukba, akiknek egyszer már ellopták a kocsiját, vagy akiknek az ismerőseitől, rokonaitól lopták el.Ma már nem kell győzködni az embereket arról, hogy szereltessenek be plusz védelmet az autójukba, jönnek maguktól- mondta a szakember, aki szerint

riasztónak és rablásgátlónak feltétlenül lennie kell az autóban, mindegy hogy milyen típusról van szó.

Mint azt már korábban megírtuk, tavaly a 3-as BMW volt a tolvajok kedvence, viszont a Suzuki Swift eltűnt a Nemzetközi Autóvadász Közhasznú Egyesület (NAKE) tizenkettes listájáról.

Forrás: NAKE/VEZESS.HU

 

A márkák toplistáján a Ford az első, megelőzve a Volkswagent és a BMW-t.   

Forrás: NAKE/VEZESS.HU

Februárban egy férfi egy furgont lopott el Budapesten, az Etele Úton. A kocsi közel 10 millió forintot ért, és speciális, légcsatorna tisztításhoz használt szerszámok voltak benne.

A tolvaj az apjával és egy ismerősükkel megpróbálta alkatrészeire szedni az autót, de a rendőrök elfogták őket.

Tavaly októberben egy albertirsai férfi három nap alatt ellopott két autót, egy harmadikat pedig feltört. Az egyik ellopott autóval az árokba hajtott, a másikkal sem jutott messzire, a rendőrök elfogták miközben el akart hajtani a kocsival.

Szintén októberben egy 21 éves egy örkényi utcából lopott el egy autót, majd eltolta az autót. Útközben elfáradt, ezért segítséget kért egy arra járó autóstól, aki elvontatta. A rendőrség később elfogta a férfit.