Gigademonstrációt szerveznek jobbikosok Vona politikája ellen

2018.03.20. 16:31

Minden eddiginél nagyobb demonstrációra készülnek jobbikosok Vona Gábor politikája ellen. A mai napon tartják meg a Merre tovább radikálisok? elnevezésű rendezvényüket, ahol gyakorlatilag egytől egyig felsorakoznak a Jobbik által elárult nemzeti radikalizmus szimbolikus arcai. Nemet mondanak a jelenlegi baloldal felé kacsingató politikára, és Simicska Lajos párton belüli térnyerésére. Nagyon úgy néz ki, hogy vissza akarják kapni pártjukat. Különösen elviselhetetlennek tartják Gyurcsány Ferenc uralkodását Vona Gáboron. A fő kérdés: lesz-e pártszakadás, esetleg el tudják-e mozdítani a bukott pártelnököt?

Gaudi-Nagy Tamás, a Jobbik egykori országgyűlési képviselője osztotta meg közösségi oldalán a mai napon megtartásra kerülő „Merre tovább radikálisok?" eseményt. A rendezvény szervezője Mikus Márton, ő volt a vezéralakja a Demokratikus Koalíció és a Betyársereg 2016-os Kossuth téri találkozójának. Emlékezetes, meglehetősen szürreális jeleneteknek lehettek szemtanúi az eseményt figyelemmel követők, hiszen Gyurcsányék a Romantikus Erőszak koncertje alatt tartották meg rendezvényüket.

A radikálisok összejövetelét a következő szöveggel reklámozzák Mikusék:

Több százezren érzik ma úgy, hogy a nemzeti radikalizmust elárulták... Joggal...vagy jogtalanul?... Miközben április 8-án a nemzet és keresztény Európa sorsa pedig megpecsételődhet!

A Jobbikból kiábrándult szervezők úgy látják, hogy az idei választás nem csupán pártpolitikai szimpátia döntés kérdése, hanem gyermekeink és unokáink jövőjének megválasztása is. Ezért felteszik a kérdést: merre tovább radikálisok"? Az viszont a meghívottak névsorából derül ki, hogy ez valójában egy gigademonstráció Vona Gábor politikája ellen. Gyakorlatilag a radikális jobboldaliak egytől egyig felsorakoznak a néppártosodás, azaz Simicska Lajos befolyásának pártbeli növekedésével szemben. Itt vannak a meghívottak:

  • Wittner Mária
  • Szentmihályi Szabó Ilona
  • dr. Morvai Krisztina
  • Budaházy Edda
  • Dózsa László
  • dr. Gaudi-Nagy Tamás
  • Gonda László
  • Budaházy György / telefonkapcsolat /
  • Sziva Balázs
  • és még sokan mások!

Gaudi-Nagy a bejegyzésében kiemeli, hogy eleget tesz a meghívásnak, és mindenképpen ott lesz a találkozón. 

Merre tovább radikálisok?

Meglehetősen komoly akciónak látszik a mai radikális rendezvény, a meghívottak névsora is erre utal. Vona Gábor pár éve a vadhajtások lenyeséséről beszélt, ami mára odáig fajult, hogy egy komplett szavazói réteget sikerült magára haragítani. Az éppen a választások előttre időzített szervezkedésükkel a radikálisok meglehetősen kellemetlen helyzetbe hozták a Jobbik elnökét, aki kommunikációs cikk-cakkba kezdett az új szavazók és a régiek megszólítása, egyben tartása érdekében.

A múlt, amikor minden rendben volt a Jobbik berkein belül: Gaudi-Nagy Tamás, a Jobbik országgyűlési képviselője (b), Morvai Krisztina, a párt európai parlamenti képviselője és Vona Gábor pártelnök beszélget a Jobbik nyolcadik országos kongresszusán, a Budapesti Kongresszusi Központban.Forrás: MTI/Székelyhidi Balázs/Magyar Nemzet

Az biztos, hogy komoly düh halmozódott fel Gaudi-Nagyékban, létrehozták az ex-jobbikosok fórumaként a Vadhajtások-com nevű Facebook-oldalt, később pedig napi szinten kritizálták a párt politikáját. Ismert, így tett Gaudi-Nagy Tamás és Morvai Krisztina is. Az azonban már most látható, hogy a radikálisok számára elfogadhatatlan a Jobbik Gyurcsánynak hízelkedő politikája.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK