Simicska pénzéből vásárolják meg a visszalépéseket a jobbikosok

simicska lajos
Vágólapra másolva!
Hétfőn robbant ki a botrány, hogy a jobbikos Farkas Gergely 600 ezer forintot ajánlott Midi Melánia LMP-s képviselőjelöltnek, ha az utóbbi visszalép a javára a kiskunhalasi választókörzetben. Az Origo úgy értesült, nem egyedi esetről van szó. A Jobbik pártigazgatója, Szabó Gábor jár pénzért Simicska Lajoshoz, hogy a lefizetésekre legyen elegendő pénz.
Vágólapra másolva!

A kiskunhalasi választókörzet jobbikos képviselő-jelöltje, Farkas Gergely egy hangfelvétel alapján 600 ezer forintot ajánlott az LMP-s Midi Melániának, hogy lépjen vissza a javára. A jobbikos jelölt és a baloldali, Simicska-közeli sajtó a vesztegetési ügyet azzal igyekezett kisebbíteni, hogy a jelölt "csak viccelt".

A Büntető Törvénykönyv szerint azonban sem a vesztegetés, sem a választás rendje elleni bűncselekmény nem vicc. Mind az, aki adja, azaz veszteget, mind az, aki a vesztegetést elfogadja, elítélhető egy ilyen ügyben, és már a lefizetési kísérlet sem állja ki a törvényesség próbáját. Azaz, aki adja-veszi a visszalépést, börtönbe kerülhet, hiszen a lényegét tekintve egyszerűen korrupcióról van szó.

Az Origo olyan információk birtokába jutott, hogy nem egyedi, elszigetelt esetről van szó, Farkas azt teszi, amivel a pártközpontban megbízták. A reménytelen helyzetben lévő, gyenge ellenzék helyzetét látva ugyanis Simicska Lajos fölismerte, hogy csak pénzzel lehet megolajozni a gépezetet, ezért országszerte nyomást gyakorolnak a jobbikosok az ellenzék többi jelöltjeire, hogy lépjenek vissza a jobbikosok javára a felkínált pénzért cserébe.

Simicska Lajos Forrás: EchoTV

Információink szerint Simicska Lajos összekötője a Jobbikban Szabó Gábor pártigazgató. Az Origo úgy értesült, rajta keresztül jutnak el a vesztegetésre szánt feketepénzek a Jobbik képviselőjelöltjeihez. Ahogyan egy jobbikos informátorunk fogalmazott,

Az ügy nyilvánvalóan Vona Gábor jóváhagyásával történik, ám Midi Melánia megvesztegetésének eddig példátlan kísérlete is rámutat arra, hogy a legalsóbb szinteken is eluralta a Jobbikot az elvtelen hataloméhség: akár Simicska pénze és bűncselekmények elkövetése sem drága már ahhoz, hogy Simicska kormányon láthassa a Jobbikot, és a párt visszafizesse a milliárdos oligarcha Jobbikra számolatlanul elköltött rengeteg pénzét.

A Fidesz szerint a jobbikos Farkas Gergely azzal, hogy pénzt ajánlott az LMP-snek, a választás rendje elleni bűncselekményt valósította meg. A nagyobbik kormánypárt ezért feljelentést tesz, és felszólítja Farkas Gergelyt, hogy azonnali hatállyal lépjen vissza - jelentette ki kedden Budai Gyula, aki szerint egy olyan embernek nincs helye a közéletben, aki a törvényeket megszegi.

Keressük a Jobbikot az újabb korrupciós ügyükben. Mihelyt válaszolnak, megírjuk.