Fidesz: Nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek Soros emberei

2018.03.20. 11:37

A Fidesz nem vesz részt a nemzetbiztonsági bizottság keddi ülésén - mondta a közmédiának Németh Szilárd, a testület fideszes alelnöke.

Németh Szilárd azzal kapcsolatban nyilatkozott, hogy Molnár Zsolt, a testület szocialista elnöke keddre összehívta a nemzetbiztonsági bizottságot. Németh Szilárd alelnök szerint viszont a bizottság ülését álhírekkel, pletykákkal, hazugságokkal kapcsolatban hívták össze, de a testület nem használható fel kampánycélokra.

Németh Szilárd, a nemzetbiztonsági bizottság alelnökeFotó: Polyák Attila - Origo

Az LMP-s Szél Bernadettre utalva hozzátette: amíg Soros emberei ülnek bent a bizottságban, addig a Fidesz nem tud hozzájárulni, hogy Soros Györggyel kapcsolatos tárgyalásokat folytassanak, mert fennáll a nemzetbiztonsági kockázat, ezért nem vesznek részt a keddi ülésen.

Egyre komolyabb probléma

Egyre komolyabb nemzetbiztonsági probléma Magyarországon a Soros-hálózat működése - folytatta -, mivel az elmúlt napokban kiderült, hogy vannak olyan képviselői ennek a hálózatnak, akik külföldi kormányokat vagy német vállalatokat akarnak rávenni arra, hogy bojkottálják a magyarországi termelést, ezáltal nagyon sok magyar munkahelyet veszélyeztetve.

Hozzátette: a másik hír, hogy a Migration Aid alelnöke "kerek-perec bemondta", hogy az egész tevékenységük egy humanitárius álca alatt működik, valójában kizárólag a pénz és a politikai hatalom megszerzése számít.

Németh Szilárd szerint azt is megtapasztalták, hogy az ellenzék olyan képviselőket juttat el a nemzetbiztonsági bizottságba, mint az LMP-s Szél Bernadett, aki a Soros-hálózatnál, egy migránsbarát szervezetnél volt projektvezető.