Lebukott a Jobbik a korrupcióval

Vágólapra másolva!
A Jobbik Simicska Lajos pénzén vásárolja meg a különböző pártok jelöltjeit, hogy azok visszalépjenek a javukra - közölte Budai Gyula, a Fidesz országgyűlési képviselője kedden az MTI-vel, jelezve: a kormánypárt feljelentést tesz.
Vágólapra másolva!

Budai Gyula kifejtette: Farkas Gergely, az ellenzéki párt kiskunhalasi jelöltje 600 ezer forintot ajánlott fel az LMP-s Midi Melániának, hogy visszalépjen a javára. A politikus szánalmas hazudozásnak nevezte Farkas Gergely magyarázatát, szerinte az, hogy a jobbikos jelölt pénzt ajánlott az LMP-snek, a választás rendje elleni bűncselekmény tényállását valósította meg.

A Fidesz feljelentést tesz, és felszólítja Farkas Gergelyt, hogy azonnali hatállyal lépjen vissza - jelentette ki Budai Gyula, aki szerint egy olyan embernek nincs helye a közéletben, aki a törvényeket megszegi.
Értékelése szerint a hétfőn kipattant ügy csak a jéghegy csúcsa, nyilvánvalóan az egész országban ez történik. "A Jobbik Simicska pénzével a zsebében igyekszik megvesztegetni a különböző jelölteket, hogy visszalépjenek, ez mindenképpen a választás rendje elleni bűncselekmény" - fogalmazott, példátlannak minősítve a helyzetet.

A kormánypárt arra kérte az illetékes szerveket, hogy teljes körűen vizsgálják ki az ügyet.