A baloldal elvenné a migrációt szabályozó hatásköröket a tagállamoktól

Vágólapra másolva!
Az Európai Parlament Foglalkoztatási és Szociális Ügyek Bizottságában ma bemutatták azt tanulmányt, amely Magyarországon, Olaszországban és Görögországban vizsgálta a migránsok integrációját. A dokumentum bemutatását követő vitában Kósa Ádám fideszes EP-képviselő kiemelte, Magyarország hatékonyan gondoskodik az EU külső határainak védelméről. A kerítés megépítése 880 millió euróba került, az EU azonban nem járult hozzá a költségeinkhez.
Vágólapra másolva!

A bemutatott tanulmány megállapítja: 2015-ben, a migráció csúcspontján Magyarországon keresztül próbált meg a legtöbb migráns bejutni az Európai Unió területére (1000 lakosra vetítve 18-an) s ekkora migrációs nyomásnak még a frontországoknak számító Görögország és Olaszország sem volt kitéve. A kerítés megépítése után azonban a hazánkba belépő migránsok száma látványosan visszaesett.

A vitában felszólaló olasz szocialista képviselő Brando Benifei kijelentette, hogy a bevándorlás nem lehet tagállami hatáskör, s nem szabad hagyni, hogy maguk döntsenek erről a tagállamok. A baloldali politikus azt is követelte, hogy a következő hét éves uniós költségvetésben az EU több pénzt adjon a migránsok integrációjára.

Kósa Ádám fideszes képviselő szerint elfogadhatatlan, hogy a baloldal megint Magyarország szuverenitását fenyegeti. „Csakis a magyar kormány döntheti el, hogy ki élhet hazánkban. Nem döntheti el helyettünk senki más, hogy kit fogadunk be és kit nem. Hazánk függetlenségét pedig akkor sem veszíthetjük el, ha a baloldal folyamatosan az uniós pénzek elvonásával fenyeget, amennyiben nem vagyunk kellően együttműködőek" - mutatott rá a néppárti politikus. Kósa hangsúlyozta, hogy hazánk igenis részt vállal a közös teherből: védi a határokat, megállítja az illegális migrációt. Magyarország ott segít, ahol valóban szükség van rá, a menekülés kiváltó okait kell ugyanis megszüntetni, hogy az emberek a szülőföldjükön boldogulhassanak.