Szánalmas magyarázkodásba kezdett Soros lebukott szervezete

Vágólapra másolva!
Elképesztően zavaros magyarázkodásba kezdett Soros-szervezet Migration Aid vezetője, miután a Magyar idők leleplezte, hogy illegális listázásba kezdtek a tranzitzónában és Soros érdekeit képviselik. Kusza összeesküvéselméletet adott elő valamifajta titkosszolgálati akcióról, de állításait semmivel nem igazolta. A Kormányzati Tájékoztatási Központ az MTI-hez eljuttatott közleményében szánalmas magyarázkodásnak nevezte Siewert András szavait.
Vágólapra másolva!

A Kormányzati Tájékoztatási Központ az MTI-hez eljuttatott közleményében úgy reagált a Soros György által támogatott Migration Aid körül kirobbant listázós botrányban, hogy amit a szervezet képviselője előadott, az szánalmas magyarázkodás volt. Hozzátették, hogy továbbra sem kaptak választ arra, hogy építenek-e illegális adatbázist a tranzitzónában, és ha igen, akkor milyen céllal.

„A Migration Aid egy Soros által kitartott szervezet, melynek célja a bevándorlás szervezése" - emelte ki a Kormányzati Tájékoztatási Központ. Hozzátették, hogy ami az elmúlt napokban nyilvánosságra került, csak erősíti a véleményüket:

  • a Soros szervezetek működését be kell tiltani,
  • a bevándorlással foglalkozó szervezetek működését állami engedélyhez kell kötni,
  • az erről szóló Stop Soros törvénycsomagot a választás után az Országgyűlésben azonnal el kell fogadni.

A Migration Aid szerdán délelőtt titkos sajtótájékoztatón (csak azokat hívták, akiktől tudták, hogy nem számíthatnak kellemetlen kérdésekre) reagált a Magyar Időkben megjelent, a szervezetről szóló cikkekre. Helyszíni kommentárok szerint a szervezet képviselői, köztük a cikkben is megnevezett Siewert András, a Migration Aid Alapítvány alelnöke zavaros magyarázkodásba kezdett. Azt mondta:

  • hónapokkal ezelőtt kereste meg őket egy külföldi cég, akik mintha adatokat akartak volna kiszedni belőlük, ezért aztán találkozójukról a magyar civilek titokban kép- és hangfelvételt készítettek. Ezeket az állítólagos hangfelvételeket azonban nem mutatták meg.
  • titkosszolgálati hátteret sejtenek a háttérben.
  • bejelentést tettek a hatóságokhoz, ezt azonban nem tudják bizonyítani, sőt, még szerintük sincs semmi nyoma.