Szombaton zárva lesz a Nyugati pályaudvar

Nyugati Pályaudvar MÁV Nyugati Pályaudvar MÁV
Nyugati Pályaudvar
Vágólapra másolva!
Március 24-én, szombaton egész nap felsővezeték-karbantartást végeznek a Budapest-Nyugati pályaudvarra vezető vágányok felett, emiatt minden, a pályaudvart érintő vonat menetrendje, útvonala és végállomása módosul. Néhány vonatot már 23-án este és 25-én délelőtt is érintenek a változások.
Vágólapra másolva!

A legfontosabb menetrendi változások

  • A Budapest–Esztergom vonalon a vonatok Rákosrendezőről indulnak és oda is érkeznek.
  • A Budapest–Vác–Szob vonalon a zónázó vonatok megállnak Felsőgöd, Dunakeszi-Gyártelep, Rákospalota-Újpest, Istvántelek megállóhelyeken rákosrendezői tartózkodással, majd folytatják útjukat Zuglón át a Budapest–Cegléd–Szolnok vonalon a ceglédi állomásig. A személyvonatok Rákosrendezőről indulnak és oda is érkeznek. A reggeli gyorsított vonatok Vác felől Rákospalota-Újpestig közlekednek.
  • A 70-es, Budapest–Vác–Szob vonalon, a nemzetközi vonatok a Keleti pályaudvarról indulnak és oda érkeznek. Néhány vonat március 23-án este 18:30-tól a Keletibe érkezik és 25-én 9:25-ig onnan indul.
  • A Budapest–Veresegyház–Vác vonal járatai Rákospalota-Újpest állomásról indulnak és addig közlekednek.
  • A Budapest–Cegléd–Szolnok–Debrecen–Nyíregyháza, illetve a Budapest–Cegléd–Szeged vonalon közlekedő valamennyi InterCity vonat, illetve a lajosmizsei személyvonatok Zugló megállóhelyről indulnak és a végállomásuk is Zugló. A sebesvonatok Kőbánya-Kispestről indulnak és oda is futnak be. A zónázó vonatok összevonva közlekednek rákosrendezői tartózkodással, majd folytatják útjukat a 70-es vonalon Szobig. A monori személyvonatok Kőbánya-Kispestig járnak és onnan indulnak. Néhány vonat már március 23-án este csak Zuglóig, illetve 25-én hajnalban csak Zuglótól közlekedik.
400 ember dolgozik a karbantartáson Fotó: Bielik István - Origo

Nyugati pályaudvar lezárásának idejére a MÁV-START és a BKK az alábbi járatokat és útvonalakat javasolja

  • A BKK szombaton közlekedteti a 12M jelzésű villamost is, így Rákospalota–Újpest vasútállomásról a Lehel térig közlekedő 12M és 14M metrópótló villamosokat lehet igénybe venni.
  • Rákospalota–Újpest vasútállomásról a belváros felé közlekedők a villamosokról Újpest-Központnál, vagy Lehel térnél szállhatnak át az M3-as metrópótló autóbuszra.
  • Újpest vasúti megállóhelyről és Kőbánya-Kispest vasútállomásról a belváros felé az M3-as metrópótló autóbuszokkal lehet utazni.
  • Aquincum megállóhelyről a H5-ös HÉV-vel is el lehet jutni a belváros felé.
  • Zugló vasútállomásról az 5-ös, 7-es, 7E, 8E, 110-es, 112-es, 133E autóbuszokkal a belváros felé, az 1-es villamossal pedig a Hungária körúton lehet továbbutazni.

Az érintett vasútvonalakon és a csatlakozó vonalakon, március 23-tól március 25-ig érvényes módosított menetrendek már megtekinthetőek a vasúttársaság honlapján:

https://www.mavcsoport.hu/mav-start/belfoldi-utazas/vaganyzar