Börtönből vert át embereket a csaló

2018.03.22. 10:24

Az ügyészség csalás miatt emelt vádat egy elítélttel szemben, aki a börtönből telefonos csalással pénzt csalt ki áldozataitól.

A férfi több mint négy éves büntetését töltötte egy börtönben, amikor elhatározta, hogy a jogszerűen nála lévő telefonnal ismeretlenektől fog pénzt kicsalni. A telefon hívásai korlátozva voltak, csak az előre megadott telefonszámokat lehetett felhívni vele. A férfi azonban valahogyan szerzett egy SIM kártyát, amit beletett a telefonba. Ezek után bárkit felhívhatott. A férfi véletlenszerűen, találomra beütött telefonszámokon hívott fel embereket- írta közleményében a Baranya Megyei Főügyészség.

A férfi egy telefontársaság képviselőjének adta ki magát, a hívott felet arról tájékoztatta, hogy egy nyereményjáték során pénzt nyertek, de a nyeremény átvételének volt egy feltétele. Egy megadott telefonszám egyenlegét fel kellett tölteni.

Az egyik áldozattól összesen 175 ezer forint értékben kérte az egyenleg feltöltését. Eleinte a hívott személy nem töltött fel pénzt, később viszont a csaló többszöri hívása miatt 15 ezer forinttal feltöltötte a telefon egyenlegét.

Az ügyészség csalás miatt emelt vádat a férfi ellen.