Többtonnányi emberi maradványt találtak egy kórházi hulladéklerakóhelyen

Vágólapra másolva!
Kórházi hulladékok lerakatára bukkantak Zaporizzsja ipari negyedében.  Az elhagyott raktártelepet senki sem őrizte. Összesen négytonnányi veszélyes hulladékot és emberi maradványokat tároltak ott. 
Vágólapra másolva!

A környéken a fagypont alatti hőmérsék ellenére is szörnyű bűz terjengett. Éppen ezért kutatta át a helyet néhány közelben dolgozó - írta meg a Kárpátinfo.net.

– mondja egy helyi lakos.

A dolgozók azonnal értesítették a rendőröket, akik kihallgattak néhány közeli raktár és üzem alkalmazottait. Ekkor derült ki, hogy a terület annak a cégnek a tulajdona, amely elszállította Dnyipro és Zaporizzsja kórházaiból a hulladékot.

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat szerint

négytonnányi hulladékot tároltak a raktárban.

Ebből másfél tonna műtétek után visszamaradt biológiai hulladék volt, amely többek között a tbc kórokozójával érintkező kórházakból származott. Két és fél tonna volt a felhasznált orvosi eszközök, mint például higanyt és nehézfémeket tartalmazó készülékeket.

A hulladékért felelős cégnél azt állították, hogy rég elszállították és megsemmisítették volna a maradványokat, de nem tehették, mert a bíróság január elseje után a dnyiprói nyomozók kérésére lefoglalta a tulajdont.

Vagyis a hulladék mintegy két és fél hónapig hevert a raktárban.

A cég azt ígérte, hogy a hónap végéig kitisztítják a raktárat. Azt egyelőre még nem lehet tudni, hogy kerültek-e veszélyes anyagok a környezetbe.