Szánalmasan magyarázkodik a korrupt Jobbik a Simicska-pénzekről – videó

Simicska Vona
Vágólapra másolva!
Sneider Tamásra, a Jobbik alelnökére hárult a kellemetlen szerep, hogy a pártját sújtó korrupciós botránynak a kipattanása után a nyilvánosság elé álljon. A sajtótájékoztató témája természetesen nem ez volt, azonban a Pesti Srácok csapata kilátogatott az eseményre, és feltették a mindenkit érdeklő kérdést: „mi a helyzet" a Simicska-milliókkal? A válasz sajátosra sikeredett.
Vágólapra másolva!

Beszámoltunk róla, példátlan jobbikos korrupciós botránysorozat rázta meg a magyar közéletet. A legújabb szemet gyönyörködtető fejlemény, hogy két jobbikos politikus, Szabó Gábor és Schön Péter Simicska Lajos irodájából távoztak egy bőrönddel, amiben az oligarchától kapott pénz volt. Az Indexnek a kérdésére a Jobbik részleges beismerő vallomást tett: Szabó Gábor és Schön Péter a Jobbik közterületi kampányával kapcsolatos ügyekben tárgyalt és egyeztetett a párttal szerződéses kapcsolatban álló plakátcégek vezetőivel abban az épületben. Vagyis, Simicska Lajossal.

Erre hogy reagált a Jobbik? Egy olyan sajtótájékoztatót tartottak ma, ahol mindenről szó esett, kivéve a botrányos ügyeiket.

A Pesti Srácok azonban meglátogatta Sneider Tamást, a Jobbik alelnökét, és a következő kérdéseket tették fel a jobbikos politikusnak:

  1. Tud-e a Jobbik azonosulni azzal a stílussal, amelyet Janiczak Dávid produkált, amikor anális közösüléssel fenyegette meg beosztottját?
  2. „Mi a helyzet" Szabó Gábor pártigazgatóval és Schön Péter gazdasági igazgatóval, akik állítólag hetente kétszer mennek Simicskához az újabb meg újabb milliókért?

Sneider válaszai ezek voltak:

  1. Janiczak Dávid ügye már régi történet, és a politikus tetteiért, amit állítólag forrófejűen produkált, bocsánatot kért. Szerinte ez nem hír, csak felmelegítettek egy régi történetet. Sneider azzal védte kollégáját, hogy fiatal politikusként Janiczaknak le kellett vonni ebből a konzekvenciát.
  2. A Simicska-pénzek kapcsán Sneider azzal próbálta mentegetni a Jobbikot, hogy kollégái azért jártak a plakátcégek igazgatójánál, hogy a plakátozás költségeit beszéljék meg.

Az Origo hamarosan további részleteket fog közölni a Jobbik korrupciós botrányáról.