Verte, döghússal etette kutyáit éveken át egy mélykúti férfi

Vágólapra másolva!
Állatkínzás miatt emeltek vádat egy mélykúti férfi ellen, aki a lovairól, kutyáiról és juhairól nem gondoskodott, az állatok így egymást is megtámadták, két ló elpusztult - közölte a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség.
Vágólapra másolva!

A 63 éves őstermelő 2015 és 2017 között mélykúti telephelyén tartott lovait nem gondozta megfelelően, ezért az állatok lesoványodtak, majd három meg is betegedett. A vádlott azonban a beteg lovak gyógykezeléséről sem gondoskodott, így két állat elpusztult. A férfi a tetemeket sem szállítatta el.

Egy állatorvos és állatvédők 2017 nyarán lakossági bejelentés alapján találták meg a lovak tetemeit, valamint a telephelyen és a házban összesen 47 kutyát. A férfi a kutyák gondozását szintén elhanyagolta,

gyakran elhullott állatokkal etette őket.

Néhányukat rövidre kötve tartotta és durván bántalmazta. A szabadon lévő kutyák gyakran egymásra, illetve a telepen tartott, szintén elhanyagolt 18 juhra támadtak.

Az illetékes kormányhivatal a helyszínen talált állatokat elkobozta és állatvédő szervezeteknek adta, egyúttal a vádlottat egyes állatok tartásától nyolc évre eltiltotta. A Kiskunhalasi Járási Ügyészség a szabadlábon lévő vádlottat állatkínzással vádolja, és börtönbüntetés kiszabását indítványozta. A férfi bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság dönt majd - olvasható az ügyészségi közleményben.