Anyagi csőd: az Együttnek 190 millió forintot kellene visszafizetnie

Együtt eredményváró, Juhász Péter, Spicc Terasz, Választás 2018
Vágólapra másolva!
Óriási bajban van az Együtt nevű nagyhangú balliberális kispárt: mivel vasárnap nem érték el az egy százalékot, ezért vissza kell fizetniük a mintegy 190 millió forintos kampánytámogatást. A Mandiner.hu úgy tudja, a terhes feladat az ötfős elnökség vállát nyomja. Juhász Péter szerint nincs ennyi pénzük, és a "lakásaikat, házaikat is elveszíthetik." Úgy néz ki, hogy egy kamupárttal kevesebb színesíti a magyar politikai életet.
Vágólapra másolva!

A Mandiner.hu úgy tudja, hogy

az Együtt ötfős elnökségnek kellene visszafizetni azt az összesen mintegy 190 millió forintnyi kampánytámogatást,

amit a költségvetésből kaptak, de mivel a párt listás eredménye nem érte el az 1 százalékot – a várakozásokat jóval alulmúlva csak 0,64 százalék volt – a törvény szerint a pénzt vissza kell adni az államnak, hiába költötték el már a kampányra.

Bajban az Együtt: nem érték el az egy százalékot, így 190 millió forintot kellene visszafizetnie a pártnak. Juhász szerint ez azzal járhat, hogy elveszítik lakásaikat. Fotó: Mudra László - Origo

Juhász Péter azt nyilatkozta a kellemetlen helyzet kapcsán, hogy nincs ötüknek ennyi pénzük. A politikus vázolta a helyzetet: mind az ötükkel szemben a teljes összegre megindítják a végrehajtást, és ha egyiküknél a rá eső 40 milliónál nagyobb értékű vagyont hajtanának be, akkor ő a polgári perben követelhetne hozzájárulást a többiektől. Hozzátette, hogy

mivel az összvagyonuk nincs ennyi, nemcsak a házukat, lakásukat veszítik el, hanem a maradékot adók módjára behajthatják rajtuk, így a fizetésükből vonogatják még 20-30 évig.